Beč je video gaženje šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.05.18. | 19:34

Materzburg i eliminisani Sankt Pelten upisali pobede za kraj

Austrijsko prvenstvo je završeno, a poslednje kolo nije donelo apsolutno nijednu utakmicu s takmičarskim značajem. Tačnije, igralo se samo za prestiž i ništa više, pošto je još ranije bio poznat konačni plasman svih timova.

Najinteresantniji meč ovog nedeljnog popodneva odigran je u Beču, gde je Austrija pregazila šampiona sa 4:0. Da ne ispadne da preterujemo, Salcburg je mahom igrao sa rezervnim sastavom, što je bečki tim iskoristio kako bi stigao do prve pobede posle više od mesec i po dana i čak pet poraza u tom periodu, ali i do prvog trijumfa nad Bikovima posle tri i po godine posta! Iliti 16 utakmica bez recke...

Izabrane vesti

Austrija je već posle 37 minuta igre imala jasnu viziju šta bi do kraja utakmice trebalo da juri, pošto je na semaforu stajalo - 2:0. Prvo je Kristof Monšajn načeo odbranu Salcburga, da bi nedugo zatim bio asistent za pogodak Dominika Prokopa.

U nastavku utakmice Prokop je uspeo da izgradi akciju koja je dovela i do trećeg gola na meču, baš kao što je to učinio i kod prvog. Samo, ovog puta je bio asistent za pogodak Patricija Stronatija. Ni sat vremena nije otkucalo, a Austrija je već imala tri gola prednosti.

Tačku na ubedljiv trijumf stavio je Dominik Fic u samoj završnici susreta.

AUSTRIJA 1 - 36. (POSLEDNJE) KOLO

Nedelja

Admira - Sankt Pelten 0:2 (0:1)
/Šulc 32, Riski 75/

Austrija Beč - Salcburg 4:0 (2:0)
/Monšajn 29, Prokop 37, Stronati 58, Fic 85/

Matersburg - LASK 2:1 (1:0)
/Pink 39, Gruber 47 - Viktor 72/

Altah - Šturm 0:0

Volfsberger - Rapid 0:0

Foto: Action Images


tagovi

Austrija BečRed Bul Salcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara