Uroš Ignjatović je igrao u Kupu Srbije protiv Crvene zvezde (©MN Press)
Uroš Ignjatović je igrao u Kupu Srbije protiv Crvene zvezde (©MN Press)

Bek koji je izrastao u junaka Inđije: Pre bih da pečem zanat u Superligi nego da idem u inostranstvo

Vreme čitanja: 4min | pon. 28.03.22. | 13:05

Mladi Uroš Ignjatović je u nedelju lepim golom doneo Sremcima pobedu protiv Mladosti iz Novog Sada i tako ih vratio na lidersku poziciju Prve lige Srbije

Pet mečeva mučenja i nerviranja navijača Inđije, strepnja navijača zbog rezultatske krize pred derbi sa Mladosti iz Novog Sada, a onda je spas i gol vredan ogromne pobede doneo 21-godišnji desni bek Sremaca, Uroš Ignjatović. Momak kojem to nije karakteristika je lepim šutem sa distance u 68. minutu doneo preokret zeleno-belima, ispostavilo se i trijumf sa 2:1 vredan povratka na lidersku poziciju Prve lige Srbije.

Inđija je protiv Gatovaca ostvarila tek drugu pobedu u 2022. godini, prvu posle pet mečeva pauze. U pravo vreme se budi, pošto je ostalo još devet kola do kraja šampionata, računajući i plej-of. Prva dva tima idu direktno u Superligu, treći i četvrti u baraž.

Izabrane vesti

Nekadašnji fudbaler Čukaričkog standardan je uz desnu aut liniju Inđije, stekao je već lepo iskustvo igranja u drugom rangu i smatra da mu je vreme da igra protiv najboljih u ligi. Ostao je Ignjatijeviću međutim još ogroman put da pređe do okršaja sa Aleksandrom Kataijem, Mirkom Ivanićem, Kvinsijem Menigom i ostalim krilima iz Superlige Srbije. O u utakmici u kojoj je bio junak, ali i očekivanjima za ostatak sezone, Ignjatović je pričao za Mozzart Sport.

Utisci su odlični, kako i ne bi bili kada se pobedi derbi. Primili smo gol rano, sredinom prvog poluvremena, ali nismo klonuli duhom. Igrali smo svoju igru i na kraju smo uspeli da dođemo do pobede“, kazao je Ignjatović.

16.00: (1,78) Grafičar (3,30) Zlatibor Čajetina (4,60)

Derbi je bio odličan, čak i za standarde Superlige. Koliko je na vas uticalo to što je Arena Sport prenosila vaš meč prvi put ove sezone?

Na mene nije uticalo to što je bio prenos, spremao sam se normalno za utakmicu. Ne znam za druge, kako su oni razmišljali. Utakmica je zaista bila odlična, visok tempo, lepa za oko. Meni je ipak najvažnije da smo pobedili“.

Mladost je ove sezone krasila čvrsta odbrana, ali protiv vas su izašli ofanzivnije. Da li ste bili spremni na to?

Imali smo plan i za to, nismo se iznenadili. Imali smo tri-četiri dana da se spremimo za ovu utakmicu, imali smo nekoliko različitih scenarija pripremljenih. Na terenu smo pokazali da je to bilo dobro“.

Nije tipično da igrač na tvojoj poziciji postigne gol...

Bek sam, retko se uopšte nalazim u poziciji da postignem gol. Eto, pokazao sam i juče i protiv Radničkog u Sremskoj Mitrovici da se dobro snalazim u tim situacijama. Imam ove sezone i šest asistencija“.

Koliko vam je sada laknulo, kada ste prekinuli seriju loših rezultata?

Iskreno se nadam da će ovo da bude nagoveštaj boljih rezultata. U prolećnoj polusezoni smo odigrali dve-tri baš loše utakmice, došlo je do smene trenera i protiv IMT-a je već to bilo mnogo bolje. Sada smo pobedili u derbiju i to nam mnogo znači za samopouzdanje. Najvažnije je da smo se vratili na prvo mesto“.

Bili ste u Crvenoj zvezdi, kasnije i Čukaričkom za koji ste debitovali u Superligi. Kako ste završili u Inđiji?

Imao sam 13-14 godina kada sam dobio poziv sa Banovog brda. Roditelji su bili ti koji su insistirali da pređem i eto. Nisam se pokajao. Sada sam u Inđiji, prošlog leta sam se razišao sa Čukaričkim. Imam tu još godinu i po dana ugovora, nadam se da ćemo sledeće sezone da igramo Superligu“.

16.00: (2,15) Radnički Sremska Mitrovica (2,95) OFK Bačka (3,60)

Ko će od prvoligaša igrati u Superligi sledeće sezone?

Mladost je dobra ekipa, ali tu su još i Javor i Želja. Javor je baš iskusna ekipa, ima mnogo dobrih igrača, ali imali su neke rezultate koji nisu baš bili najbolji. Videćemo kako će da odgovore, promenili su trenera. Železničar se takođe lepo pojačao tokom zimskog prelaznog roka, ima najviše ciljeve. Baš ne mogu da prognoziram ko će direktno, uz Inđiju naravno, a ko u baraž“.

Da li imaš želje za dalju karijeru, priželjkuješ li više povratak u Zvezdu ili odlazak u inostranstvo?

Najradije bih pekao zanat još malo u Superligi, pa tek onda razmišljao o inostranstvu. Ne mogu da kažem i prognoziram ništa, nikad se ne zna gde će me karijera odvesti“, rekao je Ignjatović na kraju razgovora za Mozzart Sport.

Preostala dva meča 28. kola Prve lige Srbije na programu su ovog ponedeljka. Od 16 časova će Grafičar da dočeka Zlatibor, a Radnički u Sremskoj Mitrovici će da ugosti OFK Bačku. Sva četiri kluba su još uvek u igri za plasman u plej-of, ali to bi za sve osim za Radnički moglo praktično da se promeni ako ne trijumfuju danas.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PRVA LIGA SRBIJE – 28. KOLO

Subota

Loznica – Kabel 1:0 (0:0)

/Matić 65/

Nedelja

Inđija - Mladost GAT 2:1 (1:1)

/Milosavljev 25pen, Ignjatović 56 - Dimitrov 17/

Mačva - Timok 0:0

Rad - Železničar 0:1 (0:0)

/Đorđević 90+4/

OFK Žarkovo - IMT 2:2 (1:1)

/Delević 37, Milikić 61 - Stefanović 45, Đuričin 90/

Javor - Budućnost Dobanovci 2:1 (0:1)

/Lukovic 58, Odita 66 - Tripković 38/

Ponedeljak

16.00: (1,78) Grafičar (3,30) Zlatibor Čajetina (4,60)

16.00: (2,15) Radnički Sremska Mitrovica (2,95) OFK Bačka (3,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeUroš IgnjatovićFK InđijaInđijaMladost Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara