Fudbaleri FCSB-a (©Shutterstock)
Fudbaleri FCSB-a (©Shutterstock)

Bekali nastavlja da zavodi red, izabrao novog kapitena FCSB-a

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.07.20. | 15:04

Vasil Morutan predvodi domaćina u revanšu polufinala Kupa Rumunije

Nema mira, ali ni rezultata u redovima FCSB-a. Trka za titulom je odavno izgubljena, a ekipa iz Bukurešta neizvesna je i za kvalifikacije za Ligu Evrope. U Kupu Rumunije stvari izgledaju mnogo bolje, finale je na dohvat ruke.

U prvom duelu polufinala, FCSB je pobedio gradskog rivala Dinama sa čak 3:0. Revanš je, čini se, formalnost za tim Điđija Bekalija. Kontroverzni vlasnik tima pita se za sve u klubu. Oterao je sve strance, vodio rat sa srpskim internacionalcima Bogdanom Planićem i Markom Momčilovićem, a sada je izabrao i novog kapitena.

Izabrane vesti

Kapiten tima je bio Planić, a posle odlaska iz kluba nekadašnjeg štopera OFB Beograda, Crvene zvezde i Vojvodine, kasnije je bila na ruci Ovidua Popeskua. Od srede novi kapiten tima je mladi Vasil Morutan. On ima samo 21 godinu, a zanimljivo da još nije standardan u timu.

Bekali je odlučio da traka pripada mladom vezistu, a debi kao predvodnik ekipe imaće večeras (19.00) proitv Dinama u revanšu polufinala Kupa Rumunije. U prvom susretu FCSB je ostvario ubedljiv trijufm, sa 3:0. Gostima je ova utakmica u drugom planu. Cilj nekadašnjeg šampiona je opstanak. Trenutno, Dinamo je na pretposlednjem mestu u plej-autu i ispadanja visi kao Damoklov mač nad nekadašnjim rumunskim velikanom koji je godinama u teškoj situaciju usled finansijske krize.

U nastavku sezone, FCSB nije nikog pobedio. Na četiri utakmice plej-ofa šampionata Rumunije ima je po dva poraza i remija. Na poslednje četiri utakmice FCSB-a i Dinama dolazilo je 2-3 gola, a na pet od šest prethodnih duela timova iz Bukurešta bilo je pogodaka na obe strane (GG).

KUP RUMUNIJE - POLUFINALE, REVANŠ UTAKMICE

Sreda

19.00: (1,55) FCSB (4,10) Dinamo Bukurešt (6,00) /prva utakmica 3:0/

Četvrtak

19.00: (2,85) Poli Jasi (3,15) Sepsi (2,55) /prva utakmica 1:5/

***kvote su podložne promenama


tagovi

RumunijaRumunija kupFCSBDinamo BukureštĐiđi Bekali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara