Belgijska trka za Sadika: Skaut Anderlehta dao pozitivno mišljenje, Gent čeka da proda Kanađanina

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.06.20. | 11:18

Brižu je Nigerijac druga opcija

Trka oko napadača Partizana Umara Sadika je tek počela. Pominju se brojni klubovi iz Španije i Nemačke, tiho se šapuće o Mančester Junajtedu, ali odličnom igrom u kup derbiju sa Partizanom mladi Nigerijac je zapalio evropsko tržište. Impresivna sezona nekadašnjeg člana Rome sa 17 golova i 16 asistencija zaintrigirala je pažnju najvećih belgijskih klubova.

Pitanje je samo da li su Belgijanci uopšte finansijski moćni da isprate Sadikove i Partizanove prohtove. Ali sudeći po medijima iz Brisela Umar Sadik je prošao Anderlehtov filter. Skaut Kraljevskog kluba je ovog proleća nekoliko puta gledao uživo partija Umara Sadika i bio više nego zadovoljanan onim što je demonstrirao visoki špic.

Izabrane vesti

Anderlehtov čovek se sa pozitivnim izveštajem vratio u Brisel i kompletan posao prepustio rukovodstvu kluba. Istina, bivši šampion Belgije je u jako teškoj finansijskoj situaciji. Morao je da steže kaiš tokom pandemije virusa korona. Takođe, Anderleht nije poznat kao klub koji voli da „odreši kesu“ kada je reč o novajlijama sa ovog podneblja. Kupili su Aleksandra Mitrovića iz Partizana za pet miliona evra.

Procena rukovodstva Parnog Valjka je da na Umaru Sadiku mogu da uzmu tri puta više.

Pored Anderlehta Umar Sadik je na radaru Klub Briža i Genta. Klub Briž namerava da iz Argentine dovede Adolfa Gaika, 20-godišnjeg napadača San Lorenca koji je ove godine debitovao za seniorsku selekciju Gaučosa. Reč je o napadaču sličnih karakteristika kao Sadik. Argentinac je visok 190 centimetara i skrenuo je pažnju sjajnim igrama za mladu reprezentaciju. Na pet mečeva postigao je šest golova.

Krug potencijalnih kupaca Umara Sadika iz Belgije zatvara Gent. Međutim, i taj klub ne može odmah da krene u realizaciju. Čeka se prodaja kanadskog reprezentativca Džonatana Dejvida. Strelca 18 ovosezonskih golova. 


tagovi

Sadik Umar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara