Hatem Ben Arfa (Foto: AFP)
Hatem Ben Arfa (Foto: AFP)

Ben Arfa bira u komšiluku: Ferencvaroš, Rapid ili Liga šampiona

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.09.21. | 11:16

Francuz je slobodan u izboru nove sredine

Bez kluba pošto se u julu rastao sa Bordoom, Hatem Ben Arfa je čitavog leta bio atraktivna meta na fudbalskom tržištu. Međutim, nikome dovoljno primamljiva da po njega krene u prethodna tri meseca. Ali kako se pijaca zatvorila, tako su se klubovi okrenuli "slobodnim agentima", a Ben Arfa je jedno od imena u toj kategoriji koje privlači najveću pažnju.

Posebno su se na njega "nakačili" klubovi iz našeg komšiluka. Naime, prema saznanjima pozudanog novinara iz Rumunije Emanuela Rošua, francuski fudbaler pregovara sa tamošnjim Rapidom. Međutim, klub iz Bukurešta mogao bi da dobije ozbiljnu konkurenciju u mađarskom Ferencvarošu, koji je zainteresovan za usluge 34-godišnjeg Francuza.

Izabrane vesti

I ne samo u njemu, već i u neimenovanom klubu koji će ove sezone igrati u Ligi šampiona, što je adut kakav preostala dva zainteresovana kluba nemaju. Ferencvaroš će posle poraza od Jang Bojsa u plej-ofu kvalifikacija ove sezone učestvovati u Ligi Evrope, dok je Rapid "ograničen" na rumunsko prvenstvo, jer je prošle sezone ušao iz druge lige. Mada mu ove godine ne ide loše, posle sedam rundi je drugi, iza lidera Kluža.

Ben Arfa je prethodnu sezonu proveo u Bordou, za koji je na 24 utakmice u Ligi 1 postigao dva i namestio još pet golova. Karijeru je započeo u Lionu, a potom igrao za Marselj, Njukasl, Hal, Nicu, Pari Sen Žermen i Ren, pre nego što se otisnuo je doživeo neslavnu epizodu u Valjadolidu (pet utakmica za polusezonu).


tagovi

Hatem Ben ArfaRapid BukureštFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara