El Fardu Ben (©MN Press)
El Fardu Ben (©MN Press)

Ben i u derbiju na klupi?

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.04.21. | 17:55

Pravilo bonusa i ograničen broj stranaca prave problem Dejanu Stankoviću pred derbi sa Partizanom

Uoči 164. večitog derbija (sreda, 18 časova, stadion Rajko Mitić) Dejan Stanković nema velike probleme sa povredama igrača, ali ima glavobolju oko sastava. Neizvestan je jedino roviti Nemanja Milunović, mada su prognoze da će biti spreman da od prvog minuta istrči na teren. Čak i da ne bude mogao, zna se da će ga zameniti Radovan Pankov, pa je trenutno je najveća dilema ko će biti dva neophodna bonusa i ko će se od stranaca naći u protokolu.

Čini se da je tim koji je počeo u Kruševcu bio uigravan za sredu, uz manje promene u defanzivnoj liniji, odnosno Rodića umesto Gobeljića i pomenutog Milunovića umesto Pankova. Ako je tako, to znači da će El Fardu Ben i pored odlične forme početi na klupi, dok Gelora Kange ili Filipa Falka neće uopšte biti u protokolu.

Izabrane vesti

Italijan je protiv IMT-a u Kupu upisao prvi pogodak u Zvezdinom dresu, ali se protiv Napretka vratio na klupu i ponovo odigrao dvadesetak minuta. Nekadašnji napadač Lećea još hvata zalet i očekuje se da Stanković tek od leta počne ozbiljno da računa na njega i u važnijim utakmicama. Izvesnije je da će Kanga biti u timu za derbi, ali u - za njega neuobičajenoj - ulozi rezerviste. Razlog su neophodni Sanogo na poziciji zadnjeg veznog, kao i odlična forma Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija.

Iskusni vezista iz Obale Slonovače igra odlično ove sezone i, osim žutih kartona kojih je sakupio devet u 30 utakmica, nije imao velikih problema da kvari napade protivničkim ekipama. Bez obzira da li je sam u ulozi zadnjeg veznog ili sa Njegošem Petrovićem uz sebe. Doskorašnji mladi reprezentativac u 18 od 26 superligaških nastupa ove sezone bio je starter, međutim, ulogu bonusa u derbiju sa Partizanom verovatno će prepustiti Željku Gavriću, koji je vezao tri prevenstvena meča kao starter. Nije još na nivou koji se od njega očekuje i koji je pokazivao prošle sezone u ovo vreme, ali čini se da Stanković želi poverenjem da mu probudi samopouzdanje. Duel sa najvećim rivalom idealan je prilika za to.

Seku Sanogo (©Starsport)Seku Sanogo (©Starsport)

Sanogo je dosad igrao protiv Partizana kao član tri kluba. Prvi put sa timom iz Humske susreo se kao igrač švajcarskog Tuna, 2013. u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Iako je u prvom meču pretrpeo poraz 1:0, radovao se prolazu zbog 3:0 u revanšu. Sa Jang Bojsom je 2017. u grupi Lige Evrope igrao nerešeno 1:1 protiv crno-belih, a po dolasku u Zvezdu od moguća tri odigrao je samo jedan Večiti derbi. U oktobru prošle godine, 1:1 na stadionu Partizana.

Njegovo iskustvo od ogromnog je značaja Zvezdinom timu, a kako su Aleksandar Katai i Mirko Ivanić raspucani (Katai pet golova i tri asistencije od povratka na teren, Ivanić četiri gola i pet asistencija u 2021), te Veljko Nikolić i Željko Gavrić potrebni kao bonusi, a Dijego Falčineli u špicu, najbolji stranac u Zvezdinoj istoriji i pored pet golova u poslednjih sedam utakmica koje je igrao, moraće šansu u derbiju verovatno da čeka na klupi. Nagovestio je to Stanković u Kruševcu, kada je Bena uveo u igru dvadesetak minuta pre kraja upravo umesto Sanoga.

Postoji, naravno, šansa da reprezentativac Komora zaigra od početka, ali ona u ovom trenutku ne deluje velika, jer bi to značilo da jedan od bonusa bude Njegoš Petrović i samim tim žrtvovanje nekoga iz ofanzive koja je raspucana od zimske pauze (37 golova u 13 utakmica) Ili da Ben zaigra kao najistureniji, a to se do sada nije pokazivalo kao idealno rešenje. Pobedom u predstojećoj utakmici Zvezda bi širom otvorila vrata četvrte uzastopne titule, pa je malo verovatno da će Stanković eksperimentisati.

Kaže se da su treneri na slatkim mukama kada imaju na raspolaganju sve igrače, mada je pitanje da li Stanković misli tako. Nekoga će i pored dobre forme morati da žrtvuje ulogom rezerviste...



tagovi

Seku SanogoEl Fardu BenŽeljko GavrićDejan StankovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara