(Reuters)
(Reuters)

Benfika je nivo iznad ove priče, sve je rešeno pred revanš (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.08.22. | 22:46

Dinamo Kijev nije mogao da pruži jači otpor

Benfika je jednom nogom u grupnoj fazi Lige šampiona. A pošteno govoreći, ona i nije nije tim za kvalifikacije. Daleko je iznad ove konkurencije...

Lisabonski Orlovi su u prvom meču plej-ofa kao gosti sa 2:0 savladali kijevski Dinamo koji je bio domaćin u poljskom Lođu. Potpuno zasluženo jer su bili za klasu iznad ukrajinskog tima i kontrolisali utakmicu.

Izabrane vesti

Nije prošlo ni 10 minuta igre, a Benfika je početnu inicijativu krunisala vođstvom. Akcija je krenula sa levog krila, lopta je kružila i došla na desni bok gde se iz drugog plana ubacio bek Žilberto i snažnim udarcem iz prve pogodio pod prečku Dinamovog gola.

Imao je Dinamo šanse za izjednačenje preko Cigankova koji je imao dva opasna šuta a onda su Orlovi krajem poluvremena rešili sve dileme.

Gonsalo Ramos koji se ovih dana pominje kao potencijalno pojačanje Vulverhemptona je pokazao da može da odmeni Darvina Nunjeza. Golu je prethodila velika greška Dinamove odrbane kojoj je Neres ukrao loptu i kao na tacni poslužio Ramosa za 2:0.

U nastavku je Benfika znalački kontrolisala loptu i rezultat, Dinamo je imao šansu preko Karavajeva ali je golman Vlahodimos bio na visini zadatka.

Orlovi u Portugaliju nose komfornih 2:0 i praktično su uverili grupnu fazu Ligu šampione, dok će Dinamo morati da se zadovolji Ligom Evrope. Očekivan scenario...

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – 4. KOLO (PRVI MEČEVI)

Utorak

Bode/Glimt - Dinamo Zagreb 1:0 (1:0)

/Pelegrino 37/

Kopenhagen - Trabzon 2:1 (1:0)

/Klason 9, Lerager 49 - Bakasetas 79/

Glazgov Rendžers - PSV Ajndhoven 2:2 (1:1)

/Čolak 40, Lorens 70 - Sangare 37, Obispo 78/

Sreda

Karabag - Viktorija Plzen 0:0

Dinamo Kijev - Benfika 0:2 (0:2)

/Žilberto 9, Ramos 37/

Makabi Haifa - Crvena zvezda 3:2 (1:2)

/Pjero 18, 51, Šeri 61 - Pešić 27, Kanga 40/


tagovi

Dinamo Kijevkvalifikacije za Ligu šampionaGonsalo Ramos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara