Fudbaleri Benfike posle poraza od Žil Visentea (©Reuters)
Fudbaleri Benfike posle poraza od Žil Visentea (©Reuters)

Benfika mora da pobedi zbog mira u kući

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.02.22. | 13:50

Lisabonski Orlovi pokušaće da podignu formu do početka osmine finala Lige šampiona, počev od meča sa Tondelom (ponedeljak, 20) u 21. kolu Primeire

Odavno Benfika nije bila ovako nekonstantna, kao ove sezone. Netipično za portugalskog velikana, doživela je čak četiri poraza na poslednjih osam mečeva na domaćoj sceni. Prekid loše forme tražiće u ponedeljak od 20 časova protiv Tondele.

Orlovi su izgubili poslednja dva meča identičnim rezultatom, 2:1. Najpre u finalu Liga kupa od Sportinga iz Lisabona 29. januara, a potom i od Žil Visentea u domaćem šampionatu. Ovaj drugi poraz ih je dodatno udaljio od šanse da osvoje titulu, pošto im trenutno lider Porto beži 15 bodova, doduše uz odigran meč više.

Izabrane vesti

Posle poraza od Žil Visentea na Da Lužu (Ramos ga je golom u 88. minutu samo ublažio) predsednik Benfike Rui Kosta je sišao u svlačionicu i održao bukvicu fudbalerima. Posle toga je lično izašao pred navijače i izvinio im se zbog rezultata.

Ovi porazi su samo pojačali gorak ukus koji je nastao posle dva uzastopna glatka neuspeha sa Portom krajem prošle godine. Posle toga se i Moreirense vratio iz Lisabona sa bodom (1:1), a samo su Fereira i Aruka koliko-toliko lako savladani.

20.00: (9,50) Tondela (6,00) Benfika (1,28)

Zato utoliko više čudi odluka rukovodstva da se tokom zime ne napravi nijedan ulazni niti izlazni transfer. Potpuno je identičan tim koji je igrao i tokom jeseni, a čiji krajnji dometi su izgleda borba za treće mesto u Primeiri i osmina finala Lige šampiona.

Upravo je dvomeč sa Ajaksom ključan za konačan sud o sezoni Benfike. Imaju Orlovi još dve nedelje da podignu formu za duele sa Holanđanima, koji će sudeći po trenutnom stanju da budu veliki favoriti.

Zato je Benfici neophodna pobeda danas nad Tondelom, kako bi barem prividno vratila mir u kući, koji je poljuljao Žorž Žezus svojim flertovanjem sa Flamengom, zbog kojeg mu je Rui Kosta dao otkaz nešto pre nove godine. Za sada se Nelson Verisimo nije snašao u ulozi njegove zamene i preti da bude najlošiji trener Benfike još od Fernanda Šalane, koji je tokom 2008. godine izdržao dva i po meseca na klupi Orlova.

S druge strane, Tondela će da bude puna samopouzdanja posle trijumfa nad Portimonenseom u prošlom kolu sa 2:1. Izgubila je samo jednu od poslednjih šest utakmica, u dobroj je formi i isplivala je iz zone ispadanja. U normalnim okolnostima teško da bi u Tondeli uopšte i razmišljali ozbiljno o bodovima protiv Benfike, ali situacija u kojoj se nalaze gosti nije uobičajena.

Zato, možda je ovo idealan trenutak za serviranje osvete timu koji je poslednja tri duela lagano rešio u svoju korist. Tondela je ostala neporažena protiv Benfike samo jednom na poslednjih sedam susreta, u junu 2020. kada je bilo 0:0. U tom periodu je samo dva puta zatresla mrežu portugalskog velikana.

------------------------------

Sve utakmice Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

PRIMEIRA – 21. KOLO

Subota

Maritimo - Estoril 0:0

Pasoš Fereira - Portimonense 1:1 (1:0)

/Posignolo 15 - Velinton 90/

Gimarais - Braga 2:1 (1:0)

/Estupinjan 18, Da Luž 90 - Vitor Oliveira 48/

Nedelja

Boavista – Vizela 2:2 (0:1)

/Hamaš 57p, Musa 70 – Samu 26, 68/

Žil Visente – Santa Klara 2:2 (1:1)

/Lino 35p, Ruben 85 – Križan 28, Taloša ag 78/

Arouka – Porto 0:2 (0:0)

/Vitinja 54, Mbemba 57/

Sporting – Famalikao 2:0 (1:0)

/Sarabija 6, Reis 63/

Ponedeljak

20.00: (9,50) Tondela (6,00) Benfika (1,28)

22.15: (1,80) Moreirense (3,40) Belenenses (5,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraPortugal 1BenfikaTondela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara