Darvin Nunjez (©Reuters)
Darvin Nunjez (©Reuters)

Benfika na testu: U mislima Barsa, na terenu Fereira

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.11.21. | 14:00

Kup Portugalije: Orlovi dočekuju Pasos u četvrtoj rundi

Benfikina ambicija je na testu u 4. fazi Kupa Portugalije. U goste joj stiže Pasos Fereira, koja se nada da će Orlovima misli da okupira naredni duel sa Barselonom, koji može da bude ključan u borbi za prolaz dalje u Ligi šampiona.

21.45: (1,40) Benfika (4,20) Fereira (7,75)

Izabrane vesti

U najjačem kontinentalnom takmičenju lisabonski tim ima samo jednu pobedu, i to baš protiv katalonske ekipe, kada ju je pobedio sa 3:0 kod kuće. Međutim, u prošlom kolu primio je pet golova od Bajerna, odnosno devet u poslednje dve utakmice protiv nemačkog tima, a između tih duela ugurali su se remiji sa Gimaraisom i Liga kupu i Estorilom u prvenstvu, dok je na pred odlazak na reprezentativnu pauzu ekipa Žorža Žezusa slavila ubedljivo nad Bragom sa 6:1.

Benfika je u Primeiri trenutno na trećem mestu, sa bodom manje od Porta i Sportinga, timova koji vode kolo, a ovaj trojac, kao i uvek, odlučiće o pitanju prvaka države. Orlovi su postigli 27 golova u prvenstvu, što je drugi najefikasniji napad, dok je odbrana primila sedam pogodaka.

-----------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Fereira će ovog petka imati tešku misiju, a to je da zaustavi jednu od najjačih i najagresivnijih ekipa u Portugaliji. Tim iz okoline Porta je u prethodnoj fazi eliminisao u gostima Aguias do Moradal sa 3:0. Ovaj uslov dobre ofanzivne sposobnosti, koji je imao u protekloj rundi definitvno ne treba očekivati u Lisabonu.

U direktnom obračunu između timova, Fereira je poražena na sedam poslednjih okršaja, i u samo dva navrata uspela je da postigne jedan gol.

"To je kup utakmica, gde sve može da se desi i gde timovi misle da mogu da osvoje trofej. To je san svih igrača i trenera, koji nisu u ekipama koje se bore za titulu. Pasos ima pravo da misli da će maksimalno otežati Benfiki dobrom odbranom", naglasio je kormilar Benfike Žorž Žezus.


tagovi

Kup PortugalaKup PortugalijeBenfikaPasoš Fereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara