Benfika osramotila Sporting (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.08.19. | 23:44

Petarda na otvaranju sezone u Portugaliji...

Ako se po jutru dan poznaje pred Sportingom je još jedna sušna godina i nastavak čežnje za titulom koje nema od početka 21. veka. S druge strane, Benfika kao da potvrđuje primat u portugalskom fudbalu i overava svojih pet kruna u poslednjih šest godina. U lisabonskom derbiju za Superkup otvorena je sezona u Portugalu, a četa Bruna Lagea odmah je svima stavila do znanja sa kakvom će se silom susresti narednih meseci. Ni poštena borba, pa kasnije ni tuča, ništa nije pomoglo Lavovima da izbegnu katastrofu - 0:5. 

Od prvog do poslednjeg trenutka Benfika je gazila rivala sve dok ga nije totalno "ugazila". 

Izabrane vesti

Rafa Silva i Pici bili su udarna snaga Orlova. Ovaj prvi načeo je Sporting na dodavanja Picija u 40. minutu, a onda još dva puta lepo poslužio svog aiastenta kod tog prvog pogotka. Pici je pogađao u 60. i 75. Kako su smušeni bili Sportingovi defanzivci u većem delu meča najbolje će ilustrovati ta situacija kod gola za 2:0...   

U strelce se upisao i defanzivac Aleks Grimaldo. On je sjajno izveo slobodan udarac u 64. minutu, lopta je udarila u stativu, međutim golman zeleno-belih toliko nije imao sreće da ga je lopta u letu pogodila u leđa i završila u mreži. 

Za totalnu katastrofu, pa i blamažu Sportinga, pobrinuo se rezervista Čikinjo. Puče petarda u 90. minutu...

Benfiki je ovo tek osmi trofej u ovom takmičenju, po čemu se izjednačila sa gradskim rivalom. Daleko najuspešnije jeste Porto, sa 21 peharom Superkupa. 

Ni Ljubomir Fejsa ni Andrija Živković nisu bili u protokulu za ovu utakmicu. 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara