(©Reuters)
(©Reuters)

Benfika preživela Tondelu: Seferović i Valdšmit odbranili Luž (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.01.21. | 22:02

Orlovi nastavljaju poteru za Lavovima

Kružila je Benfika oko gola Tondele, tražila rupu, preznojavala se u trenucima kada je stigla informacija da je Sporting opet bio uspešan i nekako porodila pobedu. Lepršavost je bila u drugom planu, nije se umiralo u lepoti, a Haris Seferović slomio je otpor gostiju. Čekali su gosti jednu pravu šansu, imali je četiri minuta pre kraja, ali je Odiseas Vlahodimos sprečio novi hladan tuš za Orlove, a potom je Luka Valdšmit prekratio muke saigračima, Žoržu Žezusu i navijačima - 2:0

Pobeda protiv Tondele nije smela da se dovede u pitanje. Sporting ne posustaje, dobija i kada odigra loše i iz kola u kolo pokazuje odlike šampionskog tima. U narednoj rundi portugalskog šampionata sastaju se Benfika i Porto, i biće to prilika da Lavovi uvećaju razliku u odnosu na nekog ili oba najbliža pratioca.

Izabrane vesti

Pred Benfikom je zgusnut raspored i naporan period, i zbog svega toga novo proklizavanje poput onog na gostovanju Santa Klari u utakmici od dva dana nije bilo opcija. Izveo je Žorž Žezus izuzetno ofanzivan sastav, želeo je od starta da pritisne Tondelu, dođe u ranoj fazi meča i lakše diše u nastavku.

Kovao je planove Žezus, projektovao, ali se meč na Lužu nije kretao u smeru koji je zamislio. Ponovo se Benfika mučila protiv Tondele. Morali su Orlovi da postignu gol u prvom poluvremenu i olakšaju sebi posao, ali je Babakar Mbaje, senegalski golman, stajao na putu Benfikine sreće. Zaustavio je udarac Nunjeza Ribeira, nisu put do mreže pronašli ni kapiten Pici i Nikolas Otamendi, pa se na odmor otišlo sa najnepopularnijim rezultatom.

Visio je sve vreme gol u vazduhu, opsedali su Orlovi gol Tondele, gostujući defanzivci sedeli su u krilu Babakara Mbajea i bilo je pitanje trenutka kada će gosti kapitulirati.

Probila je Benfika led u 56. minutu. Otpor Tondele slomio je Haris Seferević na asistenciju Nunjeza Ribeira, ali nisu odmah mogli Orlovi da se raduju. Išao je gol Seferovića na video analizu, ofsajda nije bilo i lisabonski velikan konačno je došao do prednosti. Seferoviću je večerašnji meč bio tek četvrti start, a na desetom ovosezonskom meču sedmi put se upisao u listu strelaca. Najbolji pojedinac gostiju i najbolji strelac, Mario Gonzalez (četiri gola na šest utakmica do ovog susreta), bio je nevidljiv. Španac na pozajmici iz Viljareala ostavio je bled utisak i teren je napustio pre isteka 60. minuta.

Četiri minuta pre kraja Tondela je imala stopostotnu šansu, nisu je gosti iskoristili. Odiseas Vlahodimos bio je priseban, ukrotio je udarac, a već u narednom napadu Benfika je surovo kaznila promašaj Tondele. Nunjez je zatresao mrežu, ali je glavni arbitar u konsultaciji sa VAR sobom poništio gol. Ipak, u nadoknadi je Benfika uspela da duplira prednost i reši pitanje pobednika. Nunjez Ribeira ponovo je bio asistent, a uloga hladnokrvnog egzekutora pripala je Luka Valdšmit.


Tondela je ostala na samo jednom osvojenom bodu na gostovanjima ove sezone. Došla je Tondela po bod i otišla praznih šaka. Nadali su se gosti da bi mogli da izvuku remi bez golova na Lužu kao minule sezone. Temeljila je Tondela optimizam na statistici iz pethodna tri meča na gostovanju Benfiki kada je pored nerešenog ishoda ostvarila i pobedu pre dve sezone. Ovoga puta o iznenađenu nije bilo ni govora.

PRIMEIRA - 13. KOLO

Četvrtak

Braga - Maritimo 2:1 (1:0)

/Medeiros 34, Orta 68 – Milson 77/

Petak

Nasional - Sporting 0:2 (0:1)

/Santos 43, Kabral 90+1/

Benfika - Tondela 2:0 (0:0)

/Seferović 56, Valdšmit 90+4/

Rio Ave - Portimonense 3:0 (0:0)

/Pele 51pen, Mešinjo 54, Mane 78/


22.00: (7,75) Famalikao (4,50) Porto (1,43)

Subota

18.00: (3,50) Moreirense (3,00) Gimaraiš (2,30)

21.30: (2,50) Boavista (3,10) Santa Klara (3,00)

Nedelja

16.00: (2,70) Farense (2,95) Žil Visente (2,90)

21.00: (2,95) Belenenseš (3,00) Fereira (2,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Portugal 1TondelaBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara