Petar Musa (©Reuters)
Petar Musa (©Reuters)

Benfika prodala Hrvata i duplo zaradila

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 23:15

Petar Musa se seli u MLS ligu

Benfika nastavlja da se rešava viškova. Lukas Verisimo je prodat u Katar za 9.000.000 evra, Šikinjo u Olimpijakos za 1.000.000, Žoao Vitor u Vasko da Gamu za 6.000.000, Jurašek je otišao u Hofenhajm na pozajmicu s opcijom otkupa, okončana je pozajmica Gonsala Gedeša...

A večeras je ugovorena i prodaja povremenog hrvatskog reprezentativca Petra Muse. Napadač se seli u američki MLS ligu pošto je Dalas za njegovo obeštećenje platio 10.000.000 evra fiksno plus 3.000.000 kroz bonuse.

Izabrane vesti

Bilo je jasno da je Hrvat na izlaznim vratima Luža nakon što je Benfika za 18.000.000 evra dovela brazilsko čudo od deteta Markosa Leonarda. Pominjali su se Đenova i povratak u Union Berlin, ali je Dalas bio najizdašniji.

Musa je na početku sezone bio starter u redovima Orlova. Izborio se pored neubedljivog Brazilca Artura Kabrala koji je stigao iz Fjorentine proteklog leta, zaslužio je i poziv u reprezentaciju Hrvatske u finišu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ali su u redovima šampiona Portugalije procenli da je pravo vreme za prodaju.

Hrvatski napadač postigao je pet golova ove sezone u Primeiri. Zagrepčanin je u Benfiki od 2022. godine, a pre toga je igrao u Slaviji iz Praga, Boavisti, Union Berlinu, a karijeru je počeo u Zagrebu u Kranjčevićevoj ulici. Ima šest utakmica u dresu Vatenih i kandidat je za šampionat Starog kontinenta narednog leta u Nemačkoj.

OVDE pogledajte kako je protekao prelazni rok u nedelju, 28. januara.


tagovi

DalasMLSBenfikaPetar MusaZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara