Florentino Luiš (©Reuters)
Florentino Luiš (©Reuters)

Benfikin vunderkind je tražena roba – Lids i Milan najozbiljniji kandidati

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.07.20. | 14:16

Čelnici Jorkširaca ne gube vreme, Milan računa na Maldinija

Početkom letnjeg prelaznog roka dosta se priča i piše o Milanovim metama – jedno od imena koje se pominje je vezista Benfike Florentino Luiš kojeg su Rosoneri pikirali još zimus. Međutim, negde u tom periodu ga je nanjušio i Lids Junajted, koji je posle novonastalog statusa premijerligaša postao još ozbiljniji kandidat za dovođenje 20-godišnjeg Portugalca.

Klub sa Ostrva nema nameru da statira u elitnom rangu engleskog fudbala, a tokom prošlogodišnje kampanje u Čempionšipu čelni ljudi kluba i menadžer Marselo Bjelsa pokazali su da znaju da investiraju u mladost. Lids je klub koji se trudi da diskretno vodi pregovore kako bi eliminisao konkurenciju. Tako je uprava ekipe iz Zapadnog Jorkšira prvi kontakt u vezi sa Florentinom ostvarila u februaru, pre nego što je virus korona prekinuo fudbalska dešavanja širom Evrope i sveta.

Izabrane vesti

Međutim, pre nedelju dana došlo je do još jednog sastanka između uprave Lidsa i Florentinovog agenta Bruna Karvalja Santosa, gde se razgovaralo o narednim koracima. Pominje se pozajmica sa obaveznim otkupom, a cifra bi mogla da iznosi između 20.000.000 i 30.000.000 evra, daleko manje od one koju podrazumeva otkupna klauzula – nerealnih 120.000.000 evra! Benfika je najpre cenila defanzivnog vezistu 45.000.000, ali je 20-godišnjak u januaru izgubio mesto u startnoj postavi. Tadašnji trener Bruno Laž ga je ubedio da ostane i da će biti stub ekipe sa Luža. Portugalski trener je dobio otkaz u finišu šampionata, a Florentino je u poslednja dva prvenstvena duela prikazao dve sjajne fudbalske predstave u pobedama protiv Aveša i Sportinga.

Paolo Maldini će pokušati da napravi prevagu u korist Milana koji je u završnici sezone pokazao da bi naredne mogao da se bori za mesta koja vode u Ligu šampiona. Lids deluje kao klub sa jakom logistikom, dok Milanov najskoriji primer sa Ralfom Rangnikom i Stefanom Piolijem pokazuje da je posao gotov tek nakon parafiranja ugovora. Obe ekipe imaju šta da ponude mladom Portugalcu, ali deluje da je Lids za sada nešto konkretniji.

 



tagovi

Florentino Luis

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara