Foto: Reuters
Foto: Reuters

Benitez: Milan je dobar, ali su Inter, Napoli i Juve kandidati za Skudeto

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.20. | 11:47

Španski strateg veruje u kvalitet bivših klubova

Milan, Inter, Napoli, Juventus... Godinama unazad na Apeninima trka za šampionsku krunu nije bila ujednačenija i dugo Stara dama nije imala pred sobom toliko rivala željnih da je svrgnu sa trona na kojem je već devet godina.

Činjenica je da Juventus ove godine ne bilsta u šampionatu, prosipao je torinski klub tokom prethodnih 11 kola bodove protiv Beneventa, Lacija, Verone, Krotonea i Rome, ali pored bledih izdanja tima Andree Pirla, posebno na strani, ne treba zanemariti ni činjenicu da su Milan, Inter i Napoli konačno pokazali potencijal da prekinu neverovatnu dominaciju osvajača čak 36 Skudeta.

Izabrane vesti

Preporođeni Milan aktuelni je lider i tim koji je pokazao najviše u dosadašnjem delu sezone, ali svoju šansu iza ekipe Stefana Piolija vrebaju Inter i Napoli, dvojac koji će večeras od 20.45 na stadionu Đuzepe Meaca odmeriti snage u okviru 12. kola Serije A.

Utakmica poslednja dva vicešampiona Italije pokazaće od kakvog su materijala zaista sačinjeni glavni konkurenti Milana i Juventusa u trci za tron, a pred meč u evropskoj prestonici mode, o ovom duelu govorio je Rafael Benitez, bivši trener Intera i Napolija.

"Ostvario sam pobede u oba grada. Vezan sam za obe strane, ali više sam vremena proveo u Napulju i smatram da je imao veći uticaj na mene, na svim nivoima. Ne bih imao ništa protiv da Napoli pobedi večeras", rekao je Benitez za Korijere delo sport.

Ipak, španski strateg, ne bi imao ništa protiv ni da Inter nastavi put ka tituli koju sanja od daleke 2010. godine.

"Juventus ostavlja utisak da se opustio, ali to je samo utisak. Nerazuri vrše pritisak i svakako da bih voleo da uspeju da istraju do kraja i stignu do trofeja. Milan igra odlično, Sasuolu i Romi ide dobro, ali na kraju očekujem da u borbi za Skudeto ostanu Inter, Juventus i Napoli. Korona virus je promenio navike, skratio pripreme i realni kvalitet će se videti tek na duže staze".

Iskusni fudbalski stručnjak osvrnuo se i na period proveden na klupama Intera i Napolija. U milanskom klubu je u junu 2010. godine nasledio Žozea Murinja, ali je Nerazure napustio već krajem decembra, dok se u Napulju zadržao od maja 2013. do kraja sezone 2014/15.

"Periodi u oba kluba su me obogatili, stekao sam prijatelje u Milanu i Napulju. U Interu sam se kratko zadržao, branili smo tripletu i uprkos osvojenom Superkupu Italije i Svetskom klupskom prvenstvu nisam ostao na klupi. Tokom dvogodišnjeg perioda u Napulju uspeli smo da kvalitetom skrenemo pažnju. Pored nedodirljivog Juventusa smo osvojili Kup Italije, a ogromne zasluge imao je De Laurentis koji je ulaganjima napravio presudni korak na putu kluba do zapaženog mesta na međunarodnoj sceni", rekao je Benitez.

Inter posle 11 kola ima sedam pobeda, tri remija i poraz, dok je Napoli ostvario osam trijumfa, a u tri utakmice ostao je preznih šaka.



tagovi

Rafa Benitez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara