Kristijano Ronaldo (Reuters)
Kristijano Ronaldo (Reuters)

Benzema, Fabinjo i drugovi su najveće razočaranje saudijskog fudbala! CR7 i Mane ih petardirali

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.12.23. | 21:39

Treći uzastopni poraza Al Itihada

Prošle sezone je Al Itihad bio neprikosnoven u saudijskom fudbalu i bez zvučnih imena u ekipi i osvojio titulu prvaka pre Kristijana Ronalda i njegovog Al Nasra.

Letos je taj šampionski tim pojačao zvezdama poput Karima Benzeme, Engola Kantea i Fabinja, ali je postao najveće razočaranje tamošnjeg fudbala u ovoj sezoni. Dok ostali klubovi velike četvorke poput Al Hilala, Al Nasra ili Al Ahlija gaze na krilima zvučnih letnjih pojačanja, Al Itihad srlja iz neuspeha u nespeh.

Izabrane vesti

Večeras su mu Ronaldo, Mane i ostali igrači Al Nasra očitali lekciju u prvenstvenom derbiju - 5:2!

Al Itihadu je ovo treći uzastopni poraz u šampionatu što je zaista previše. Na nedavnom SP za klubove su kao domaćin ispali već na prvoj prepreci, a jedina svetla tačka je bio plasman u nokaut fazu azijske Lige šampiona. Al Itihadu nije pomogla ni nedavna smena trenera i dolazak čuvenog Marselja Galjarda na klupu. Posle večerašnjeg poraza je ostao na razočaravajućem šestom mestu na tabeli sa čak 22 boda manje od najvećeg rivala Al Hilala. Ispred Al Itihada su i skromni timovi poput Damaka ili Al Tavuna koji nemaju velike zvezde.

Čak večeras i nije loše krenulo za Galjardov tim. Al Nasrova nekadašnja ikona Abdelrazek Hamdala - 115 golova na 109 mečeva - je pogodio mrežu bivšeg kluba na asistenciju Benzeme posle 15 minuta igre. Ali odgovor je bio ekspresan. Prvo Ronaldo iz penala u 19. minutu, pa Taliska na asistenciju Telesa u 39. minutu za prokret do poluvremena.

Uspeo je legendarni Hamdala na početku drugog dela igre da još jednom udahne život u Al Itihad. Postigao je 53. gol u 66. nastupu za Tigrove ali je potom Fabinjo pucao u kolena svom timu. Skupo plaćeni Brazilac je za sedam minuta dobio dva žuta kartona i isključen je. Usledio je potop njegovog tima. Ronaldo je postigao 53. pogodak u 2023. godini, a onda je Sadio Mane pogodio još dva puta za ubedljiv trijumf Al Nasra.





tagovi

Kristijano RonaldoAl NasrAl ItihadKarim BenzemaAbdelrazek Hamdala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara