Didije Dešan i Karim Benzema (©Reuters)
Didije Dešan i Karim Benzema (©Reuters)

Benzema, pokaži šta znaš: Vels prvi sparinguje sa Francuskom

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.06.21. | 14:15

Trikolori dočekuju Zmajeve u Nici, u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo

Francuska i Vels su "uvučeni" u teške grupe na Evropskom prvenstvu, pa na poslednjim pripremama za turnir nemaju pravo da zanemare ni najsitnije detalje. Njihov večerašnji međusobni dvoboj na Alijanc Rivijeri u Nici poslužiće selektorima Didijeu Dešanu i Robu Pejdžu da vide koliko su njihovi aduti daleko od optimalne forme (21.05).

Trikolori su na prethodnom kontinentalnom šampionatu završili u finalu kao poraženi od strane Portugalije, dok je Vels iznenađujuće stigao do polufinala i ovog puta će se obe selekcije nadati da mogu da naprave korak dalje.

Izabrane vesti

21.05: (1,33) Francuska (5,00) Vels (10,0)

Francuska je favorit u sudaru sa Velsom, zahvaljujući dobrom nizu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine i jedan je od favorita za podizanje titule na EURO 2020. Dešan je svestan da će dobra priprema da bude ključna jer Petlovi imaju jasnu želju da svetskoj kruni dodaju i evropsku.

Trikolori su bez poraza na poslednjih pet mečeva i doživeli su samo jedan poraz na proteklih 18 duela. Takođe, dobro su prošli u Ligi nacija i rezervisali su svoje mesto u polufinalu. Tri puta u poslednjih pet mečeva su uspeli da sačuvaju mrežu, a opozivom Karima Benzeme imaće prednost u napadu.

Svetski prvaci imaju verovatno najjaču ekipu koja ide na prvenstvo Starog kontinenta i za ovu utakmicu se očekuje da većina igrača iz startnih 11 bude izostavljena.

Vels je i dalje pod nadzorom trenera Roba Pejdža i on će pokušati da odgovori kritičarima pobedom u Nici. Zmajevi su u grupi sa Turskom, Italijom i Švajcarskom i ovaj prijateljski meč zaista može da im bude od pomoći, jer će se suočiti sa gigantom. Za razliku od Francuske, Pejdž neće imati komfor da izostavlja svoje glavne zvezde poput Gareta Bejla, Arona Remzija i Krisa Gantera. Svi su mu potrebni kako bi se što pre prilagodili vrsti protivnika, jer će se s gotovo jednakim ekiapam suočiti u grupnoj fazi.

Poslednji put na Evropskom prvenstvu Velšani su otišli sve do polufinala i očigledno sanjaju da se podignu bar za jedan stepenik. Imaju dva poraza u poslednjih 10 mečeva, a u četiri od poslednjih pet Zmajevi su slavili.


tagovi

Prijateljske utakmiceFudbalska reprezentacija Francuskereprezentacija Velsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara