Zidan i Benzema (©Reuters)
Zidan i Benzema (©Reuters)

Benzema rešeta, Zidan se pita: Kako da razumemo to što ga nema u reprezentaciji?

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.03.21. | 19:51

Trener Real Madrida i jedan od najboljih francuskih igrača svih vremena ne razume zašto njegov centarfor i dalje ne dobija poziv u nacionalni tim

Visam Ben Jeder (Monako), Kingsli Koman (Bajern Minhen), Usman Dembele (Barselona), Olivije Žiru (Čelsi), Antoan Grizman (Barselona), Toma Lemar (Atletiko Madrid), Antoni Marsijal (Mančester Junajted) i Kilijan Mbape (Pari Sen Žermen). To su napadači francuske reprezentacije na koje Didije Dešan računa na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Nema sumnje da će selektoru aktuelnih svetskih prvaka biti jako teško da odredi ko će u startnu postavu, a koga da ostavi na klupi, ali i pored toga, za jedno ime moralo je da bude mesta. A nema ga još od 2015. godine.

Izabrane vesti

Jasno, reč je o Karimu Benzemi koji ove sezone blista u dresu Real Madrida - mada već godinama igra na visokom nivou. U 24 utakmice Primere dao je 17 golova, a ima i šest asistencija, dok je u Ligi šampiona u šest mečeva pet puta bio strelac.

I pored toga, 33-godišnji golgeter ponovo se nije našao na spisku Trikolora. Neshvatljivo ako pitate legendu francuskog fudbala i Realovog trenera, Zinedina Zidana.

"Kako da razumemo to što Benzema opet nije pozvan u reprezentaciju? Malo ljudi to može da razume. Ali ja sam, kao trener Real Madrida, srećan zbog toga. On igra sjajno za ovaj tim", istakao je Zidan posle pobede nad Seltom u kojoj je iskusni napadač dao dva i namestio jedan gol.

Karim Benzema je dosad odigrao 81 utakmicu za Francusku i dao 27 golova. Iz nacionalnog tima izbacio ga je upravo Dešan, pošto je ucenjivao saigrača Matjea Valbuenu i pokušavao da mu iznudi novac snimkom seksa.


tagovi

Karim BenzemaZinedin ZidanReal MadridDidije Dešan

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara