Insinje, Berardi i Pelegrini (Foto: Reuters)
Insinje, Berardi i Pelegrini (Foto: Reuters)

Berardi kao niko pre pod Mančinijem, Kalajdžić dva u metu na debiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.03.21. | 22:40

Italijani sigurni protiv Severne Irske, Austrijancima golovi napadača Štutgarta dovoljni za bod protiv Škotske

Opekli su se Italijani 2018. godine i više ništa ne prepuštaju slučaju. Svestan je selektor Roberto Mančini da njegovoj selekciji fudbalska javnost na Čizmi ne bi oprostila propuštanje dva uzastopna Mundijala, pa je kvalifikacijama za onaj u Kataru pristupio maksimalno ozbiljno već na startu.

Odlučio se Mančini za vrlo iskusan sastav, sa samo trojicom igrača mlađih od 25 godina (Pelegrini, Lokateli, Donaruma). Pride, Federika Kjezu koji je trenutno u odličnoj formi ostavio je na klupi. Umesto njega u startnu postavu uvrstio je Domenika Berardija i napadač Sasuola mu je već u 13. minutu za poverenje uzvratio golom.

Izabrane vesti

Iskoristio je Berardi slobodan prostor po desnoj strani, išao do kraja i snažnim udarcem iskosa sa desne strane “probušio“ Pikok-Farela i tako postigao gol na trećoj uzastopnoj utakmici u dresu reprezentacije. Niko pre njega na toliko uzastopnih utakmica nije tresao mreže u mandatu Roberta Mančinija. Nije ni čudo što mu ovaj toliko veruje.

Selekcija Ijana Barakloa nije imala odgovor na igru Italijana. Nemo su gosti posmatrali dešavanja na Enio Tardiniju. Kao onda kada je Emerson umalo glavom duplirao prednost na centaršut Berardija, ali i onda kada to umesto njega učinio Čiro Imobile u završnici prvog poluvremena, nakon što je na dodavanje Lorenca Insinjea povukao istrčao kontru i pogodio bliži ugao gostujućeg gola.

Severna Irska se tek u nastavku probudila. Već u prvom minutu drugog dela zapretio je Gevin Vajt volej-udarcem sa šesnaest metara, ali je njegov udarac završio pored desne stative Donaruminog gola. Ako u toj situaciji nije morao da reaguje, nekoliko minuta kasnije je ipak morao. Prvo je ispred napadača gostiju presekao jedno kratko dodavanje Lokatelija, a potom u nastavku akcije odbranio udarac Majkla Smita iz neposredne blizine i sačuvao Italijane neizvesnog drugog poluvreme na jubileju Leonarda Bonučija – 100. meča u dresu Azura. Ostatak meča Italijani su u svom stilu samo "odrađivali".

U derbiju Grupe F Skotska i Austrija su u uzbudljivom meču na Hempden Parku - 2:2 (0:0). Centralna figura meča u Glazgovu bio je novopečeni reprezentativac Austrije Saša Kalajdžić. Visoki napadač je potpuno eksplodirao ove sezone u Štutgartu (13 golova u Bundesligi), a golgetersku formu preneo je i na debi u nacionalnom dresu, koji je obeležio sa dve lopte u mreži Dejvida Maršala.

Momak srpskih korena je Austrijance u vođstvo doveo u 55. minutu, tako što je ispratio loptu nakon udarca Florijana Griliča. Škoti su odgovorili petnaestak minuta kasnije u svom stilu - posle prekida. Dugačku loptu Stivena O'Donela sa sredine terena na glavu je dočekao Grent Henli.

Međutim, istom merom uzvratio je Kalajdžić u 80. minutu: odlićan centaršut Stefana Lainera Kalajdžić je iskoristio kako bi demonstrirao svoju najveću moć, skok i igru glavom - 2:1.

No, domaćin se ni tada nije predao. Pet minuta kasnije gužva pred golom Aleksandera Šlagera, Austrijanci su uspeli da otklone opasnost, ali je loptu na šesnaestercu sačekao Rajan Kristi, vratio je glavom u kazneni prostor, a tamo je Džon Mekgin "makazicama", potpuno nekarakteristično njegovom stilu igre, pogodio dalji ugao gostujućeg gola.

GRUPA C

Bugarska - Švajcarska 1:3 (0:3)

/Despodov 46 - Embolo 7, Seferović 10, Cuber 13/

Italija - Severna Irska 2:0 (2:0)

/Berardi 14, Imobile 39/



tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeSaša Kalajdžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara