Berluskoni dovodi bivšeg Milanovog napadača u Moncu

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.05.20. | 21:20

Pojačava se ekipa za Seriju B

Belruskoni dovodi bivšeg napadača Milanu u Moncu

Pojačava se ekipa za Seriju B Kada je Silvio Berluskoni prodao svoj voljeni Milan pre dve godine, izgledalo je da je to kraj njegovog angažmana u fudbalu. Ali, Berluskoni bez fudbala nije mogao...

Izabrane vesti

Po prodaji Milana, kupio je trećeligaša Moncu, a zajedno sa njim je u klub kao glavni operativac došao njegov najverniji saveznik Adrijano Galijani. Obećali su da će klub iz okoline Milana dovesti do Serije A na normalan način sa postepenim i prirodnim ulaganjima. Nisu trošili veliki novac već su se odlučili da se oslone na postojeći kadar i dovodili su anonimna niželigaška pojačanja. U aktuelnoj sezoni je Monca bila ubedljivo prva u svojoj grupi Serije C i čeka se samo zvanična potvrda da će biti promovisana u Seriju B.

A to znači i da će Berluskoni i Galijani morati da dovedu neka malo ozbiljnija pojačanja. Italijanski mediji otkrivaju da im je prva želja Milanov bivši napadač Alberto Paloski.

Paloski je Milanovo dete i važio je za najtalentovanijeg u generaciji. Kada je imao samo 18 godina debitovao je u prvom timu tadanjeg strašnog Anćelotijevog tima i posle samo 17 sekundi na terenu iz prvog kontakta sa loptom postigao gol za pobedu protiv Sijene. Neki su ga tada poredili sa Inzagijem i videli u njemu Pipovog naslednika, ali je posle samo sedam utakmica u toj sezoni napustio klub, otišao u Parmu i nikada se više nije vratio na San Siro.

Paloski se nikada nije razvio u igrača kakvog su očekivali na Apeninima. Poslednjih desetak godina je igrao u Parmi, Đenovi, Kjevu, Svonsiju, Atalanti, SPAL-u i Kaljariju, ali nije se proslavio. Uglavnom je bio na granici prve postave i klupe. Trenutno je rezerva u Kaljariju i Monca u njemu vidi idealno pojačanje za Seriju B. Galijani i Berluskoni ga dobro poznaju i nadaju se da bi mogli da ga dovedu u svoj klub.

Inače, Monca nikada u klupskoj istoriji nije igrala u Seriji A, a čak 38 sezona je provela u Seriji B i decenijama važila za jednog od nasjtabilnijih drugoligaša. Plan nekadašnjih Milanovih čelnika je da odmah sledeće sezone napadnu plasman u Seriju A i da ispune obećanje koje su dali kada su preuzeli klub.

Od poznatijih faca u Monci su trenutno trener Kristijan Broki koji je nekada igrao za Milan i iskusni štoper Gabrijel Paleta koji je takođe nosio dres Rosonera.

(FOTO: reuters)


tagovi

Alberto PaloskiSilvio BerluskoniMonca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara