Berluskoni pali mase

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.06.20. | 09:54

Ovo bi bio spektakl...

Zahvaljujući ubedljivom prvom mestu u A grupi Serije C u trenutku prekida prvenstva, Monca je obezbedila plasman u Seriju B naredne sezone. U pitanju je klub koji odnedavno vodi tandem Berluskoni/Galijani, nekadašnji vlasnik i prvi operativac Milana, zbog čega Monca dobija veliku pažnju ne samo u italijanskim, nego i u medijima širom Evrope.

Čim je kupio klub Silvio Berluskoni pozvao je svog najvernijeg sardnika da pokuša da klub iz svog rodnog grada vine u Seriju A. Prvi korak je napravljen, Monca je preskočila jedan rang i sada kreće ozbiljna priča. Svestan je toga i sam Berluskoni, pa se od starta trudi da svoj novi klub dobro pozicionira u medijima. A kud ćete bolje od priče o velikim i zvučnim pojačanjima...

Izabrane vesti

"Razmišljamo o četiri ili pet novih igrača. Veoma sam optimističan, mislim da možemo da osvojimo Seriju B naredne godine. Pojačanja? Možda bi Kaka mogao da bude jedno od njih", kazao je don Silvio i raspalio maštu navijača.

Brazilac ne igra aktivno fudbal pune tri godine, još otkako je napustio MLS ligaša Orlando, a u Italiji veruju da ako neko može da ga ubedi da se vrati - onda je to Berluskoni. Naravno, mnogo realnija varijanta je da osvajač Zlatne lopte iz 2007. dođe na neku od funkcija u klubu. Ali ko zna...

Nešto realnije opcije bile bi i dalje aktivni igrači, tako velike zvezde - Mario Baloteli i Zlatan Ibrahimović...

"Ibra je bio cilj pre ove krize koja se dogodila, ali morali smo da odustanemo iz nesportskih razloga. Ipak, nikad ne reci nikad. Nastavićemo da pokušavamo", kazao je Berluskoni. Prevejanom biznismenu ide naruku što je Zlatan u veloma lošim odnosima sa upravom Milana, pre svih sa Ivanom Gazidisom. I to traje još od odlaska Zvonimira Bobana. Šanse da vetaran ostane u klubu sve su manje.

"Ovo više nije Milan kakav je nekada bio. Ovo nije moj Milan. Previše je neizvesnosti".

Ibra i Kaka su ispisnici. Obojici je 38 godina...

Kada je u pitanju treći susperstar koji se dovodi u vezu sa Moncom Berluskoni se po tom pitanju nije oglašavao, međutim mediji na Apeninima konstatuju da bi upravo Mario Baloteli mogao da bude najrealnija meta. Njegov rastanak sa Brešom praktično je gotova stvar, nekadašnji reprezentativac Italije postaće slobodan igrač, a uzimajući u obzir narav po kojoj je najpoznatiji, pitanje je da li bi još nekoga mogao da "prevari" za multimilionski ugovor. Šuškalo se da bi mogao u Brazil. Ali ako bi Berluskoni pozvao... Ko zna.

Zamislite samo Moncu sledeće sezone sa, recimo, dvojicom od trojice pomenutih asova. Mašta Silvio Berslukoni, maštamo i mi.

Pratila bi se pomno Serija B...


tagovi

Silvio Berluskoni

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara