Silvio Berluskoni (©AFP)
Silvio Berluskoni (©AFP)

Berluskonijeva Monca na pragu istorije, britanski kapital oživeo Pizu

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 13:51

Večeras (20.30) u Lombardiji prva utakmica finala plej-ofa Serije B

Monca ili Piza, Lombardija ili Toskana – ko će dogodine igrati Seriju A? Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani su napravili imperiju s Milanom. Rosoneri su osvojili 28 pehara pod njihovim vođstvom. Berluskonijeva kompanija Finivest kupila je Moncu 28. septembra 2018. godine i tada kreće meteorski uspeon tima iz Lombardije, najbogatijeg dela Italije.

Piza je osamdesetih godina prošlog veka igrala u Seriji A. Klub iz Toskane je pretrpeo turbulentan period u ovom veku. Izbačeni su iz svih liga 2009. godine posle finansijskog brodoloma. U leto iste godine klub koji odlazi iz grada poznatog po krivom tornju je preimenovao ime u Piza 1909. Pre godinu i po ušao je svež kapital u Pizu. Britanski milijarder Aleksandar Knaster kupio je 75 odsto vlasništva.

Izabrane vesti

Klub iz Toskane je eliminisao Benevento. U oba meča je bilo 1:0 za domaće ekipe, ali je Piza prošla u finale zbog boljeg plasmana u ligaškom delu sezone.

20.30: (1,95) Monca (3,40) Piza (4,10)

Monca je u polufinalu lakše nego što se očekivalo izbacila komšijsku Brešu. Oba puta je bilo 2:1 za klub koji nikada nije igrao u elitnom rangu, ali trofejni tandem na čelu, Berluskoni-Galijani, garancija je da se Monca brzo, možda već za vikend, izbori promociju u najboljoj ligi na Apeninima.

Udarna igla Monce je danski napadač Kristijan Gitkjar. On je u polufinalu protiv Breše postigao dva gola i imao jednu asistenciju. Gol u revanšu za Pizu vredan finala delo je Libijca Ahmada Benalija. U napadu prednost ima Rumun George Puškaš, strelac osam golova u Seriji B. Na početku sezone u prvom planu bio je mladi reprezentativac Italije Lorenco Luka.

Ove sezone, Piza je oba puta dobila Moncu i to sa 2:1. Tim iz Lombarije nije dobio današnjeg rivala na devet prethodnih mečeva (šest poraza i tri remija). Monca je poslednji put pobedila ekipu iz Toskane davne 2007. godine. Kvota u Mozzartu na tip 0-2 je 1,69.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SERIJA B – FINALE PLEJ-OFA (PRVA UTAKMICA)

Četvrtak

20.30: (1,95) Monca (3,40) Piza (4,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Italija 2Serija BMoncaPiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara