Bernd Leno (© Reuters)
Bernd Leno (© Reuters)

Bernd Leno ljut na Artetu: Ne znam što me je sklonio

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.10.21. | 11:26

„Želim da učim na Čehovom primeru“, kaže Nemac

Ako je golman najveći problem Arsenala, onda je Mikel Arteta čudo od trenera. Španski strateg je početkom sezone promenio čuvara mreže, ukazao poverenje novajliji iz Šefild junajteda Aronu Ramzdejlu, posle katastrofalnog starta zabeležio nekoliko pobeda, mada je teško oteti se utisku kako sve ostale linije tima (trenutno) funkcionišu besprekorno samo zato što je došlo do rokade među stativama.

Mesto prvog golmana izgubio je Bernd Leno, koji deluje razočaran Artetinim izborom.

Izabrane vesti

Nema jasnog razloga zašto sam sklonjen. Samo mi deluje da nema dodirnih tačaka sa mojim izdanjima. Arteta je trener, odlučuje, a za mene je to teško, naravno“, žali se Sport Bildu Nemac koji je uprkos svemu i dalje redovan na spiskovima reprezentacije.

Prošle su četiri godine otkako je Leno potpisao za Tobdžije i u velikom broju slučajeva obavio je posao na zadovoljavajući način, zbog čega i čudi selidba na klupu.

Kad sam stigao bio sam drugi izbor, iza Petera Čeha. Nisam branio nekoliko prvih utakmica. Odjednom sam dobio šansu i bio prvotimac sve dosad, upisao tačno 100 premijerligaških mečeva. Želim da učim iz tog primera“.

Pre početka sezone nije mogao ni da pretpostavi da će mu se status promeniti. Iako je Ramsdejl sjajno branio u Šefildu i stigao do reprezentacije Engleske, očekivalo se da bivši član Bajera iz Leverkuzena zadrži pozicije.

Iskren da budem, nisam iznenađen dolaskom Ramsdejla. Čak ni cenom od skoro 30.000.000 evra. Možda za nemačke prilike to deluje kao ogroman novac, međutim, koliko god čudno zvučalo, u Engleskoj je normalno da golmane toliko platite“, podseća Leno za čije obeštećenje je Arsenal platio Farmaceutima 25.000.000 evra.

Ugovor mu ističe 2023, a kako se šuška, situaciju motri milanski Inter, u potrazi za naslednikom Samiru Handanoviću, s obzirom da je Slovenac ušao u završnu godinu saradnje sa Nerazurima.


 


tagovi

Bernd LenoArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara