(© MN Press)
(© MN Press)

Besana noć na aerodromu u Kišinjevu: Navijačima Partizana zabranjen ulaz u Moldaviju

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 23:54

Srbi u nezavidnom položaju u Kišinjevu

 

Izgleda da je na Istoku Evrope vreme stalo, da se ništa nije promenilo skoro deceniju i kusur. Kad je zvanična delegancija Partizana trebalo da uđe u Ukrajinu, kako bi crno-beli igrali sa Dnjeprom meč u UEFA kupu, maltretiranje na granici je potrajalo satima, a sad se nešto slično dešava navijačima beogradskog kluba u Moldaviji.

Izabrane vesti

Grupa pristalica Partizana zaputila se u Kišinjev, kako bi u četvrtak bodrila Parni valjak u susretu sa Šerifom, a odmah po sletanju u glavni grad sačekala ih je neprijatnost. Njih 12, među kojima se nalaze i četiri devojke, onemogućen je ulaz u Moldaviju, pod obrazloženjem, da su „Srbi“ i „navijači Partizana“.

Zasad se nalaze u odeljenju za deportaciju, gde čekaju odluku lokaklnih vlasti. Sa lica mesta se može čuti kako navijači odbijaju da potpišu bilo kakav dokument, uvereni da nisu prekršili nijedan propis, a rečeno im je da Moldavija odbija da plati troškove deportacije.

Posle pet sati u kojima smo tretirani na vrlo grub način, uz veoma jasno naglašenu diskriminaciju od strane granične službe Republike Moldavije, suočavamo se sa četvorodnevnim boravkom u odeljku za deportaciju dok čekamo povratni let u petak. Razloge za deportaciju je teško razumeti, ali svode se na to da smo Srbi i navijači i da nam iz tog razloga nije dozvoljen ulaz. Oduzeti su nam pasoši i predati dokumenti na moldavskom jeziku koje traže da potpišemo. Došli smo samo sa jednim ciljem, a to je da podržimo Partizan u najvažnijoj evropskoj utakmici. Na kraju smo se suočavali sa podrugljivim komentarima poput: „ako Putin sutra pošalje raketu, poginućete ovde!? Zašto da poginete ovde? Poginite u svojoj zemlji“. Čekamo pomoć iz Srbije i nadamo se da će situacija što pre biti rešena. Samo želimo da u četvrtak uveče podržimo naš Partizan“, poručila je iz Moldavije Mirjana Radosavljević, 26-godišnja devojka iz Beograda, koja je u grupi zadržanih navijača.

O ovom slučaju informisane su vlasti u Srbiji, kao i predstavnici Partizana, koji će u sredu doputovati u Moldaviji na meč sa Šerifom koji je na programu u četvrtak od 21 sat.

 


tagovi

FK PartizannavijačiGrobarigrobariŠerifLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara