Mario Mandžukić i Aleks Tešeira (©Reuters)
Mario Mandžukić i Aleks Tešeira (©Reuters)

Bešiktaš sprema dva top pojačanja - Mandžukić i Tešeira sve bliži Istanbulu

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.05.21. | 13:46

Šampion Turske se sprema za Ligu šampiona

Vratila se titula u crno-beli deo Istanbula, vraća se i Liga šampiona! Finansijski problemi Bešiktaša nisu mali, ali na Vodafon Parku ne odustaju od ideje da za povratak u evropsku fudbalsku elitu naprave kvalitetan tim dostojan mesta među najboljima.

Mediji sa Bosfora od jutros su lansirali dve bombastične vesti – Sergen Jaldžin nada se potpisima Marija Mandžukića i Aleksa Tešeire!

Izabrane vesti

Subota, 21.00: (1,98) Mančester Siti (3,35) Čelsi (4,00)

Praktično odmah pošto je sezona završena Milan se rastao sa Mandžukićem posle samo šest meseci, što je momentalno alarmiralo ljude iz Bešiktaša. Mandžo je i pre šest meseci bio meta novog šampiona Turske, samo što hrvatski napadač nije bio raspoložen da obuče crno-beli dres, ali su se navodno sada okolnosti promenile iako ponovo ima ponude sa Arabijskog poluostrva.

Naravno, igranje u ligi šampiona je za Mandžukića jedan od presudnih faktora, a kako se Čenk Tosun vraća u Everton s pozajmice, a Vinsent Abubakar sigurno ostaje jer mu je istekao ugovor jer je insistirao na ugovoru od 3.500.000 evra godišnje što Bešiktaš nije mogao da mu izdvoji, sada je Jaldžinova potreba za novim golgeterom velika.

Turski mediji čak barataju informacijama da je Mandžukić u neformalnim razgovorima potvrdio da je zainteresovan, s tim što ostaje da se vidi da li će prvi čovek kluba Ahmet Nur Džebi uspeti da obezbedi novac za njegove usluge. On sa svojim najbližim saradnicima paralelno radi na dovođenju još jednog top pojačanja – Aleksa Tešeiru. Nekadašnja “desetka“ Šahtjora već šest meseci nema klub pošto mu je istekao ugovor u Đengsuu koji sada više i ne postoji, a on je spreman da prihvati manje pare nego što je dobijao u Kini kako bi se vratio u Evropu.

Tešeira je u Kini proveo pet godina posle odlaska iz Šahtjora za koji je Đengsu platio tada monstruoznih 50.000.000 evra, a kako je finansijska kriza ugasila klub, tako je i on odlučio da sačeka do leta sa novim angažmanom.

Bešiktaš bi mogao da bude opasna nagazna mina za evropske bogataše...



tagovi

Mario MandžukićAleks Tešeiraletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara