Kajl Larin (desno), napadač Bešiktaša (©Reuters)
Kajl Larin (desno), napadač Bešiktaša (©Reuters)

Bešiktaš za triplu krunu, Antalija napada prvi trofej u istoriji

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.01.22. | 12:37

Superkup Turske u Dohi: Crno-beli Orlovi čekaju deceniju i po na pehar u ovom takmičenju

Prošla sezona u Turskoj protekla je u dominaciji Bešiktaša. Crno-beli Orlovi osvojili su duplu krunu. U ovom šampionatu - druga priča. Velikan iz Istanbula posrće u Superligi, gotovo da je izgubio šanse da se umeša u borbu za odbranu krune. Prilika za treći trofej šampion ima danas (18.45) u Dohi na stadionu Ahmed Bin Ali. Na programu je Superkup Turske protiv finaliste kupa, Antalije. Biće ovo prvi meč za trofej u ovom takmičenju koje će se održati van zemlje.

Bešiktaš je igrao čak šest puta meč za pehar u Superkupu Turske, a osvojio je samo jednom i to prvi put 2006. godine. Pobeđen je veliki rival Galatasaraj golom Merta Nobrea. Antaliji će ovo biti prvo učešće u borbi za trofej.

Izabrane vesti

Ni Antalija ne može da se pohvali dobrom formom ove sezone. Tek je na 15. mestu u prvenstvu, sa samo bodom u prethodna tri kola i ako ovako nastavi, ekipa s Mediterana strepeće za opstanak. Posle smene trofejnog stručnjaka Sergena Jalčina, Onder Karaveli je stabilizovao crno-bele iz Istanbula. Nekadašnji trener mlađih kategorija turskog velikana igraće za prvi pehar u karijeri i šansu da zadrži posao.

18.45: (2,05) Bešiktaš (3,45) Antalija (3,60)

I Antalija je smenila kormilara tokom šampionata. Umesto Ersuna Janala, od 5. oktobra na klupu je seo Nuri Sahin, nekadašnji fudbaler Borusije iz Dortmunda i madridskog Reala. On je i igrač, ali i trener tima. Dosad je uspeo da ostvari sedam pobeda, dva remija i pet poraza.

Šampion Turske je i dalje oslabljen. Van stroja su Merta Gunok, Gokan Tore, Ogudžan Ozjakup i Kevin N‘Kadu zbog povreda, dok su prethodnih dana korona virusom bili zaraženi Nedžip Ujsal, Džan Bozdagan, Salih Učan, Guven Jalčin i Serdar Satči. U napadu će igrati Belgijanac Mišu Batšuaji, a krila će da dejstvuju Kanađanin Kajl Larin i turski reprezentativac Kenan Karaman. Na sredini terena najviše se očekuje od letošnjeg pojačanje iz Barselone Miralema Pjanića. Za Antaliju neće igrati Dogukan Nelik, Harun Alpoj i Ufuk Akjol zbog povreda.

Crno-beli Orlovi su ove sezone pobedili Antaliju u gostima sa 3:2. U finalu Kupa Turske 18. maja, Bešiktaš je dobio tim s Mediterana sa 2:0 pogocima Džozefa i Rosijera, dok je u prvenstvu oba puta bilo po 1:1.

-----------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

SUPERKUP TURSKE (DOHA)

Sreda

18.45: (2,05) Bešiktaš (3,45) Antalija (3,60)

****kvote su podložne promenama


tagovi

TurskaSuperkup TurskeBešiktašAntalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara