Slavlje fudbalera Nice (Reuters)
Slavlje fudbalera Nice (Reuters)

Besplatan ringišpil kod Nicine zlatne koke za finale kupa i borbu za trofej posle četvrt veka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 23:41

Klub sa Azurne obale eliminisao niželigaša Versaj u polufinalu najmasovnijeg takmičenja Francuske

Možda Nica ne poseduje kvalitet i kontiuitet da bi se kao što je Lil to učinio prošle sezone, borila sa Pari Sen Žermenom i osvojila titulu, ali pronašao je tim sa Azurne obale drugi način da se porve za neki trofej. Nije dodala niti jedan pehar u klupske vitrine okruglo četvrt veka, a nakon pobede nad niželigašom i senzacijom francuskog kupa Versajem - 2:0, imaće priliku da igra finale i pokuša da ponovi podvig koji je poslednji put napravila 1997. godine, takođe u najmasovnijem takmičenju.

Alal Vera slabašnom klubu iz gradića nadomak Pariza gde je živeo francuski vladar Luj XIV na najvećem dostignuću u klupskoj istoriji. Međutim, Varsaj je do polufinala izbacivao isključivo rivale iz drugog i nižih rangova francuskog fudbala. Najzvučniji skalp mu je bio Tuluzov, a utakmica protiv Nice pokazala je da je reč o dva sveta različita, iako se gost nije obrukao, čak je zatvorio prilaze golu tokom prvih 45 minuta.

Izabrane vesti

A od drugog poluvremena krenuo je šou Amina Gvirija. Nemaju Orlovi ove sezone opasnijeg igrača po protivničke odbrane od talentovanog 22-godišnjaka koji bi predstojećeg leta mogao da bude njihova zlatna koka. Transfermarkt ga procenjuje da 45.000.000 evra, zbog čega, mimo deset golova i sedam asistencija u Ligi 1 (vodeći u klubu u obe kategorije), videlo se i večeras na Alijanc Rivijeri. Tri minuta po startu drugog dela odlično se snašao na centaršut Žordana Lotombe pogodivši rašlje nakon prijema grudima, da bi dvadesetak minuta pre kraja, uz dozu sreće, ipak majstorski ponudio defanzivcima Versaja besplatnu vožnju na ringišpilu. U završnici akcije bio je dovoljno nesebičan da omogući Kasperu Dolbergu da zapečati trijumf.

Ekipa Kristofa Galtijea koji je prošle sezone postao šampion sa Lilom, izbacila je prethodno Marselj, a u osmini finala i Pari Sen Žermen, a u finalu je očekuje bolji iz duela Nant - Monako koji je na programu sutra od 21.15.

KUP FRANCUSKE - POLUFINALE

Utorak

Nica - Versaj 2:0 (0:0)

/Gviri 48, Dolberg 73/

Sreda

21.15: (3,70) Nant (3,30) Monako (2,20)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

NicaAmin GuiriKasper Dolberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara