Betis dobio maraton u Sevilji, majstoru Kanalesu nije imao ko da aplaudira (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.01.22. | 17:18

Betis dobio prekinuti meč protiv Sevilje i plasirao se u narednu rundu Kupa Kralja – 2:1

Bilo je primesa velikog spektakla i u subotu veče. Posebno što je Nabil Fekir doneo izjednačenje Betisu, direktnim udarcem iz kornera, koje su poništili navijači tog kluba nerazumnim potezima i gađanjem igrača Sevilje. Na kraju je pogođen Đoan Đordan, pa je veliki derbi Sevilje u okviru Kupa Kralja nastavljen tek danas. I to bez prisustva navijača.

Sigurno će fanovima Betisa biti žao zbog svega što su propustili. Nisu mogli iz neposredne blizine da vide skalpiranje velikog rivala sa Sančez Pishuana i još jednu majstoriju nenadmašnog majstora Serhija Kanalesa. Upravo je krilni fudbaler Betisa bio kreator pobednosonog pogotka, kojim je posle dva dana fudbala i prekida u subotu veče Betis otišao u narednu rundu Kupa Kralja – 2:1

Izabrane vesti

Kada se sagledaju dešavanja tokom današnji pedeset i kusur minuta na Benito Viljamarinu, trijumf Betisa je apsolutno zaslužen. Očigledno je da je Manuel Pelegirni pronašao pravu konekciju sa ekipom i pobedničke koordinate.

Malo toga je Betis dozvolio Sevilji. I kada je domaćin napadao radio je to smisleno , brzo i konkretno. Oslikala je to akcija iz 73. minuta. Pravovremeno je Karavaljo proigrao Serhija Kanalesa, Kunde je zakasnio da napravi ofsajd, a Betisov as se namestio na jaču nogu i pogodio dalji ugao.

Sevilja je igrala prilično rizično u finišu susreta. Najbliža izjednačenju bila je u 88. minutu kada je posle prekida Kunde zahvatio loptu glavom. Umesto mreže pogodio je prečku. Nije se ni dalo Rafi Miru u samom finišu.  

U narednu rundu Kupa Kralja plasirala se i Valensija teškim trijumfom protiv trećeligaša Atletika sa Baleara – 1:0. Presudio je rani pogodak Markosa De Souse na asistenciju reprezentativca Srbije Uroša Račića.

ŠPANIJA, KUP - OSMINA FINALA

Subota

Majorka - Espanjol 2:1 (1:0)

Hihon - Kadiz 0:0, penalima 2:4

Đirona - Rajo Valjekano 1:2 (1:1)

Betis - Sevilja 2:1 (1:1)

/Fekir 39, Kanales 73 - Gomez 35/

Nedelja

Atletiko Baleares - Valensija 0:1 (0:1)

/Souza 5/

Sreda

20.00: (3,10) Bilbao (3,20) Barselona (2,40)

20.00: (6,00) Elče (4,00) Real Madrid (1,58)

20.00: (2,90) Sosijedad (3,10) Atletiko Madrid (2,55)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Serhio KanalesNemanja Gudelj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara