Betis i Sosijedad rekli "ne" Ligi konferencija, Aspas u društvu Mesija, Ronalda, Levandovskog... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.05.21. | 20:07

Elče pobedio Atletik Bilbao i zahvaljujući remiju Ueske sa Valensijom opstao u Primeri

Borbe za opstanak i Ligu Evrope bile su u senci odlučivanja šampionaske titule koja je 11. put u istoriji španske elite otišla u ruke fudbalera Atletiko Madrida. Međutim, u jednom trenutku uzbuđenje je do tačke usijanja došlo u foto-finišu meča na Balaidosu gde je Betis protiv Selte priredio povratak vredan mesta u kvalifikacijama za Ligu Evropu - 2:3.

Uoči poslednjeg kola Betis, Real Sosijedad i Viljareal su se borili za dva mesta koja garatntuju predigru za evropsku B produkciju, što je značilo da će jedan tim izvisiti. Pobede su i verdiblankosima, kao i La Realu garantovle jednu od dve željene pozicije čak i u scenario u kojem Žuta podmornica pobeđuje Real Madrid. Iako je Viljareal vodio većim delom utakmice, taj scenario se nije obistinio, a poraz ekipe Unaja Emerija (2:1) učinio je rezultate na mečevima Betisa i Sosijedada irelevantnim.

Izabrane vesti

Bez obzira što Selta nije savladala Betis, iako je bila na odličnom putu, mora se ostaviti prostora za hvalospeve na račun Jaga Aspasa. Iskusni napadač je postao sedmi u klubu fudblara koji su u poslednjih šest sezona postizali 14 ili više pogodaka u ligama Petice. Stao je rame sa Lionelom Mesijem, Kristijanom Ronaldom, Robertom Levandovskim, Harijem Kejnom, Mohamedom Salahom i Luisom Suarezom. Mnogi će reći uljez u Creme de la creme društvu i gledajući imena koja su obeležila drugu polovinu prve i drugu deceniju 21. veka zaista to jeste. Međutim, to ga ne lišava epiteta jednog od najkonstantnijih napadača Starog kontinenta, kao i najboljeg asistenta Primere u sezoni koja se zvanično završava sutra uveče. Aspas je uz 14 golova dodao 13 asistencija i iza sebe ostavio Markosa Ljorentea sa 11, odnosno Janika Karaska i Tonija Krosa sa po deset dodavanja koja su prethodila golovima saigrača.

Na gol Aspasa iz penala nadovezao se Brais Mendez na njegovo dodavanje i tada je već delovalo da će u kvalifikacije za Ligu Evrope Real Sosijedad i Viljareal. Ali mimo svih očekivanja usledilo je dvadesetak minuta ozbilje agresije momaka Manuela Penegrinija, pa su Borha Iglesijas, Nabil Fekir (majstorski slobodnjak) i Viktor Ruiz doneli Betisu šestu poziciju iako je u međuvremenu Real Madrid preokrenuo protiv Viljareala, pa bi i u slučaju poraza isto prošli. Završili bi zeleni sezonu na petom mestu da Real Sosdijedad aiutogolom Pereza Huana u 86. minutu nije pobedio Osasunu u gostima.

Kada je reč o timovima koji se sele u Segundu, pored Eibara, to su još Valjadolid i Ueska. Za Valjadolid se maltene i znalo budući da je pred sobom imao zadatak da pobedi novokrunisanog šampiona Španije, ali Ueska ima za čim da žali. Pobeda protiv Valensije garantovala joj je opstanak u španskoj eliti, ali remi mirnih mreža na El Alkorazu nije bio dovoljan pošto je Elče sa 2:0 savladao Atletik Bilbao i ostao prvi iznad zone ispadanja. Već prežaljeni Eibar poražen je od kombinovanog tima Barselone bez Lionela Mesija, a presudio mu je Antoan Grizman desetak minuta pre kraja.

PRIMERA – 38. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

Levante - Kadiz 2:2 (1:2)

/Rodžer 8, Melero 58 - Negredo 14, Akapo 32/

Subota

Selta - Betis 2:3 (1:0)

/Aspas 32, Mendez 49 - Iglesijas 53, Fekir 69, Ruiz 73/

Eibar - Barselona 0:1 (0:0)

/Grizman 81/

Elče - Atletik Bilbao 2:0 (1:0)

/Boje 28, Guti 73/

Ueska - Valensija 0:0

Osasuna - Real Sosijedad 0:1 (0:0)

/Perez Huan 86AG/

Real Madrid - Viljareal 2:1 (0:1)

/Benzema 87, Modrić 90+2 - Pino 20/

Valjadolid - Atletiko Madrid 1:2 (1:0)

/Plano 18 - Korea 57, Suarez 67/

Nedelja

18.30: (2,70) Granada (3,15) Hetafe (2,70)

21.00: (1,55) Sevilja (4,20) Alaves (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ValjadolidUeskaSeltaBetisJago AspasNabil Fekir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara