Asano ne igra, Stevanoviću šansa u Senti

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.02.20. | 09:31

Verovatni povratak Zdjelara u startnih 11 Partizana

Tri boda su osvojena, mreža sačuvana, prolećna premijera je bila rezultatski uspešna, s tim da u Partizanu nisu u potpunosti zadovoljni igrom protiv Radnika, zbog čega će gledati da i taj segment poprave u drugom kolu nastavka sezone. Prvi put u istoriji Parni valjak dolazi u Sentu, gde ga čeka opasni TSC, najprijatnije iznenađenje Superlige (16 časova, TV Arena sport1).

Crno-beli su ove sezone već napravili tri kiksa u gostima. Igrali su nerešeno sa Napretkom u Kruševcu, izgubili u Lučanima i na Banovom brdu, te pravo na pogrešni korak nemaju ako misle da udare dobar temelje predstojećem večitom derbiju, jer će već za osam dana odmeriti snage sa Crvenom zvezdom. Od pomenutog duela sa Čukaričkim, tim Sava Miloševića je stabilizovao formu van svog stadiona i dobio tri vezana meča, skoro rutinski. Ne baš efikasno, ali bez većih problema (Mačva 2:0, Rad 2:1, Radnik 2:1), a kako je prethodni put četiri pobede na strani vezao s prelaza iz avgusta u septembar 2018. jasno je koliko ga težak zadatak čeka protiv debitanta u elitnom rangu.

Izabrane vesti

Pogotovo ako se zna da je sastava Zoltana Saba letos odoleo u Humskoj (1:1) i na neki način je dužnik Partizanu, koji je u taj meč ušao fizički i emotivno potrešen gostovanjem u Norveškoj, kad je izborio plasman u Ligu Evrope. Sad su okolnosti drugačije, međunarodnih utakmica za crno-bele nema, tim je sačuvan, fino je delovao u pripremnom peirodu, rutinski dobio Surduličane minulog vikenda u logično je da slovi za favorita.

Naročito ako se u prvih 11 vrati Saša Zdjelar, a ima indicija da je nekadašnji član Olimpijakosa sanirao problem sa leđima i da će zaigrati u paru sa Bibarsom Nathom, što bi moglo da znači kako će se u odnosu na prolećnu premijeru na klupu preseliti Aleksandar Šćekić. Druga promena u odnosu na pomenuti duel je izvesnija. Takuma Asano neće igrati u Senti, pošto se tokom drugog poluvremena meča sa Surduličanima požalio na lakšu povredu. Struka je odlučila da ne forsira Japanca, njegovo mesto na levom krilu zauzeće mladi Filip Stevanović, koji se prikazao u lepom svetlu protiv Radnika.
Trudio sam se da igračima objasnim da bi rivale u Superligi trebalo da shvate kao evorpske. Očekujem pomak na planu energije, trke, odnosa i disciplineu odnosu na susret sa Radnikom. Ne bih koristio termin da nemamo više opravdanja, jer nema evropskih izazova, kao trener moram da vodim računa da ekipi ne dodajem pritisak na postojeći koji samo po sebi nosi igranje u Partizanu. Neće biti lako, ne govorim kao opravdanje, već zato što je TSC, iako pristigao iz Prve lige, poseduje i individualni i ekipni kvalitet“, poručuje Savo Milošević.

TSC je, pak, tvrd orah. U minulih sedam kola samo jednom je poražen, a na svom terenu ove sezone ne zna za neuspeh: šest pobeda, četiri remija. Za tih 900 minuta fudbala kod kuće primio je svega šest golova. Ima čemu da se nada. Naročito posle letošnjih 1:1 na Topčiderskom brdu.
“Dolazi nam najbolji srpski tim, zato očekujem lepu i kvalitetnu utakmicu. Nekoliko naših igrača je bolesno, na dan meča ćemo znati ko može na teren. Bez obzira na sastav protokola učinićemo sve da pariramo Partizanu. Nadam  se da će publika uživati, bez obzira što su crno-beli favoriti”, poručio je Zoltan Sabo.

SUPERLIGA SRBIJE, 22. KOLO

TSC – PARTIZAN, 16.00 (TV Arena sport 1)

Senta
Sudija: Lazar Lukić

TSC: Filipović – Varga, Skopljak, Antonić, Babić – Tomanović, Milićević – Duronjić, Arsenijević, Silađi – Lukić. Trener: Zoltan Sabo

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, F. Stevanović – Sadik. Trener: Savo Milošević.

SRBIJA 1 - 22. KOLO:

Petak

Voždovac - Spartak 2:3 (2:0)
/Nikolić 28pen, 33pen - Jocić 73, Nikolić 76, Tufegdžić 78/

Javor - Mladost 1:2 (0:1)
/Pavišić 59 - Radivojević 30pen, Bojović 88/

Subota

16.00: (6,50) TSC (4,30)  Partizan (1,50) 
16.00: (1,90) Proleter (3,40) Inđija (4,30) 
16.00: (2,45) Rad (3,25)  Napredak (2,95) 
16.00: (2,15) Radnički (3,35)  Čukarički (3,50) 
16.00: (1,40) Radnik (4,50)  Mačva (8,50) 
18.00: (1,25) Crvena zvezda (6,50) Vojvodina (10,00) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara