(© Betis)
(© Betis)

Betis prodao najboljeg igrača za 10.000.000 evra, a vratio još jednog defanzivca besplatno

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 20:29

Serhio Kanales otišao, Mark Bartra opet u Sevilji

Na jednoj strani suze, na drugoj osmesi. Tako je u životu i sportu, a tako je ovog ponedeljka i u Betisu koji će je promenio lice, te će u narednoj sezoni će izgledati drastično drugačije nego u prethodnim. Pre svega, nema Hoakina, koji je okončao karijeru pošto je zagazio u petu deceniju života, na neće više biti ni Serhija Kanalesa, jer ga je seviljski klub prodao.

Nije baš da je morao, ali ponuda od 10.000.000 evra je bila takva da su je na stadionu „Benito Viljamarin“ prihvatili i poslali kreativnog vezistu u Meksiko. Kanales će karijeru nastaviti u Montereju, što će mu biti prvo inostrano iskustvo u karijeri. Već su mu 32 godine i delovalo je da u Andaluziji uživa, pošto je za minulih pet sezona postao jedan od oslonaca Betisa. Njegov najuticajniji igrač. Nije slučajno što je baš pod njegovom palicom na terenu, a usled slobode koju mu je omogućio trener Manuel Pelegrini, klub triput uzastopno izborio plasman u Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Sve to dovelo je do utiska da je Kanales obožavan, lider tima, kapiten, te ne čudi što je na ceremoniji upriličenoj povodom oproštaja zaplakao.

Kako se u fudbalu događaji smenjuju na traci, čelnici Betisa su se postarali da brzopotezno obraduju navijače. I to dobro poznatim licem. Istog dana kad je otišao Serhio Kanales, u klub se vratio Mark Bartra. Besplatno, pošto je Trabzon rešio da skreše troškove jer je ostao bez plasmana u UEFA takmičenja, a imao je skup tim i zato je dozvolio centralnom defanzivcu da ode bez obeštećenja. Betis je ugrabio priliku i doveo nekadašnjeg ispisnika Barselonine škole, sa iskustvom igranja za Borusiju iz Dortmunda. Za četiri godine među zeleno-belima visoki štoper je ostavio dobar utisak, a sad bi trebalo da nadomestu rupu u odbrani nastalu prodajom Edgara Gonsalesa Almeriji za 4.500.000 evra i odlaskom Viktora Ruisa.

Pelegrini je dobio još jednog defanzivca s kojim je sarađivao, jer se pre nekoliko dana vratio iz Sportinga i Ektor Beljerin. Sva je prilika da to neće biti sve, jer se očekuje da uskoro potpiše i Marokanac Šaid Raid. U pitanju je talantovani izdanak Barselonine škole, ima samo 20 godina, ali je procenio da neće dobiti šansu kod Ćavija i zato je odlučio da promeni sredinu. Betis je baš na primeru Marka Bartre pokazao kako Barsinu decu ume da iskoristi, pa očekuje da tako bude i sa Raidom.

On će biti prvi fudbaler za koga će rukovodstvo Betisa platiti obeštećenje ovog leta. Na račun Barselone će leći 2.500.000 evra, na Nou Kampu će zadržati mogućnost da ga vrate i na sve to inkasirati 50 odsto od narednog transfera.


tagovi

BetisMark BartraSerhio KanalesLetnji prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara