Piksi (©Starsport)
Piksi (©Starsport)

Bez panike, da smo pobedili ne bi se ništa promenilo

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 21:03

„Ako je trebalo da se izgubi, bolje da je večeras“, poručuje selektor Stojković

Najteži poraz otkako je selektor doživeo je Dragan Stojković sa Srbijom u Rusiji – 4:0. I sve to samo tri meseca pre početka Evropskog prvenstva.

Orlovi su doživeli debakl najviše zbog toga što su od 20. minuta imali igrača manje, nakon što je isključen Gajić zbog skrivljenog penala i taj detalj ističe i Piksi.

Izabrane vesti

Težak rezultat, ali ako je trebalo da se izgubi, bolje da je večeras, jer je ovo prijateljska utakmica. Sve što smo želeli da sprovedemo u delo, taktičke zamisli, palo je u vodu posle 20 minuta, jer je crveni karton bio ogromna prednost za rusku ekipu. Bilo je jako teško igrati u jačem ritmu i napraviti bolji rezultat. Šteta zbog toga, bilo je baš prestrogo: penal i isključeni igrač u ranoj fazi utakmici. Ostavilo je traga“, istakao je Stojković.

I pored tih objektivnih okolnosti, selektor Orlova nije zadovoljan.

„Nije bitno na kraju da li je 2:0, 3:0 ili 4:0. Ono čime nisam zadovoljan je što nismo bili u egalu i nismo uspeli da neke stvari koje smo spremali vidimo na delu“.

Smatra Stojković da bi sve bilo drugačije da nije bilo isključenja.

„Teško je i igračima pao taj crveni karton, pričali smo o tome u svlačionici. Videli su i oni sami da je taj manjak u igri baš veliki. Rusi su to maksimalno koristili, a oni su dobra ekipa. Sigurno da bi sve bilo drugačije i što se tiče igre i rezultata da smo ostali u egalu“.

Piksi spušta loptu na zemlju i smatra da nema razloga za paniku.

„Analiziraćemo šta se desilo večeras, ali već na sledećoj utakmici nadam se da ću izvesti sastav za koji smatram da može da donese dobru utakmicu i rezultat. Nema nikakve panike, ne bi se ništa promenilo ni da smo pobedili. Ovo je samo jedna trening utakmica, ali je ispalo da je dobra trening utakmica za Ruse. Idemo dalje, glavu gore i vratićemo se ponovo na ono što svi očekujemo: da igramo dobro i pobeđujemo“, poručio je Dragan Stojković.


tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara