Foto: Starsport
Foto: Starsport

Bez pobednika u derbiju za Evropu, Pantović pokvario slavlje TSC-a

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.05.22. | 20:27

Voždovac u završnici stigao do boda u Bačkoj Topoli (1:1)

Derbi pretendenata za četvrto mesto i plasman u Evropu između TSC-a i Voždovca okončan je bez pobednika, a bod kojim su zmajevi očuvali bodovnu prednost u odnosu na tim iz Bačke Topole postigao je Miloš Pantović i tako anulirao prednost koju je rivalu u 70. minutu obezbedio Stefan Vukić.

Svesni uloga, rivali su motivisano, ali i veoma oprezno ušli u duel, a uprkos inicijativi domaćina koji je u prvom poluvremenu najozbiljnije pretio preko Banjca, bliži vodećem golu do odmora bili su Zmajevi koji su u istom napadu pretili preko Aleksandra Ćirkovića i Marka Đurišića, ali je oba udarca uspeo da odbrani Nenad Filipović.

Izabrane vesti

Neiskorišćene šanse rivala i inicijativa u uvodnim minutima nastavka rezultirali su vodećim golom TSC-a koji je potpisao Stefan Vukić udarcem sa ivice šesnaesterca u 70. minutu. Ofanzivac iz redova tima Žarka Lazetića koji je načeo današnjeg rivala i u međusobnom susretu pre mesec dana kada je njegov tim slavio 2:1, potvrdio je da mu Zmajevi predstavljaju posebnu inspiraciju i golom u drugoj uzastopnoj utakmici stigao do brojke od 11 lopti poslatih u mreže rivala ove sezone.

Pogodak domaćina nije obeshrabrio goste koji su 13 minuta kasnije preko Miloša Pantovića krunisali akciju po desnom boku i stigli do izjednačenja. Mladi ofanzivac ponikao u Crvenoj zvezdi na susretu prethodnog kola protiv Napretka golom je nagovestio da je namestio nišanske sprave, a novim pogotkom nastavio je da drži svoj tim u trci za Evropu.

Uprkos očuvanoj bodovnoj prednosti Zmajevi će u poslednja tri kola biti pred težim zadatkom jer ih posle susreta sa Čukaričkim očekuju dueli sa Partizanom i Crvenom zvezdom, dok će TSC u utakmicama sa Napretkom, Radničkim iz Niša i Vojvodinom tražiti priliku da pretekne večerašnjeg protivnika.

SUPERLIGA SRBIJE (PLEJ-OF) – 4. KOLO

Nedelja

Vojvodina - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

/Sanogo 3, Katai 33, 71/

TSC - Voždovac 1:1 (0:0)

/Vukić 70 - pantović 83/

Napredak - Partizan u toku

Ponedeljak

18.30: (1.75) Čukarički (3.50) Radnički Niš (5.10)



tagovi

fk voždovacTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara