Bez poštovanja. Pogrešno. Nezahvalno. Tim redom

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.11.19. | 09:27

Madrid okrenio leđa Geretu Bejlu

Vels. Golf. Madrid. Tim redom. Tako su navijači velške reprezentacije pevali omiljenom Geretu Bejlu kako bi mu podigli raspoloženje nakon što je izgubio mesto nedodirljivog u sastavu Zinedina Zidana.
Malo dobre šale”, nasmejao se Bejl nakon što je Vels obezbedio plasman na Evropsko prvenstvo 2020, a pre no što je Real, u skladu sa veličinom kluba, gospodski odgovorio da je Geret trebalo da se uzdrži, ali da to ne menja mišljenje navijača da je baš on trenutno najbolji fudbaler Reala.

Samo što to nije baš tačno. Ništa od toga. Osim da je Bejl trebalo da se uzdrži. Prvo, on nije najbolji igrač Reala, jer Bejl jednostavno ne igra. Već mesec dana, iako je za reprezentaciju uvek spreman. Drugo, to šta navijači misle o njegovom gestu verovatno ne bismo smeli doslovce da prenesemo na naš sajt. Ali recimo da je madridska Marka to vrlo lepo opisala na današnjoj naslovnoj strani.
Bez poštovanja. Pogrešno. Nezahvalno. Tim redom”, vrišti sa naslovne stranice najuticajnijeg sportskog lista Evrope.

Izabrane vesti

As dodaje: “Bejl u rupi”. Tu se doduše razlikuju izveštaji dva madridska lista. Jer iako Marka donosi autorske komentare, ankete, sve sa zajedničkom crtom da Bejlu ne bi smelo da bude dozvoljeno da odigra ni minut više u dresu Kraljevskog kluba informacije ovog lista kažu da će on biti dočekan kao da se ništa nije dsilo. Zinedin Zidan će mu pružiti ruku, čestitati na plasmanu na Euru i to će biti to.

As pak tvrdi da je ovo bila kap koja je prelila čašu, ali da je problem u tome što Bejl insistira na tome da neće otići u januaru. I tu leži najveći problem Reala, jer bolje je i da ode za bagatelno obeštećenje nego da prima ogromnu platu od 17.000.000 evra da sedi na tribinama.

Pardon, to je jedan od dva najveća Realova problema. Drugi su navijači. Iako nisu poznati kao baš vatreni, njihovo se mišljenje u Madridu poštuje. Kad krenu da mašu onim belim maramicama predsednik ide, to se zna. A ko zna čime će sve mahati ispred Bejlovog lica? Niko ih nije uvredio ovako i na stadionu “Santjago Bernabeu” se s pravom plaše reakcije tribine u sudaru sa Real Sosijedadom.

Naravno, ima i Bejl čime da da brani svoj postupak. On je u Realu odigrao 238 utakmica, postigao 104 gola, čak tri u finalima Lige šampiona, ali nikada nije bio cenjen ni voljen kao drugi asovi u Madridu. Mada je i sam kriv za to, nikad nije naučio španski jezik, nikad nije ni probao da se umili navijačima, medijima, javnosti… Pa je tako baš nedavno o igranju za Vels rekao….
Sa većinom starijih igram zajedno od U17 selekcije. Kao da sam sa ortacima izašao nedeljom u parkić. Sve je normalno. Govorim svoj jezik, osećam se komfornije. I definitivno sam uzbuđeniji kad igram za Vels. Ali to ne menja ono što pružam na terenu. Uvek dajem sve od sebe”.

I sve to razumemo. I da mu je Vels draži od Reala. I da ne može da bude sasvim zadovoljan tretmanom u Madridu. Ali da poziraš pored transparenta na kome piše da ti je golf draži od kluba koji te plaća? To već ne razumemo. To se ne sme. Ne u svetu fudbala.

(FOTO: marca.com, as.com)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara