Marko Pršić, kapiten Orlova (©MN Press)
Marko Pršić, kapiten Orlova (©MN Press)

Bez prava na grešku - Srbija mora da pobedi Ukrajinu

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.01.22. | 11:47

Orlovi će u 2. kolu Evropskog prvenstva u futsalu (nedelja, 14.30) imati pomoć u liku Ninoslava Aleksića i Nikole Matijevića, koji su se priključili selekciji

Nije uspela reprezentacija Srbije u futsalu da priredi iznenađenje na otvaranju Evropskog prvenstva u Amsterdamu, izgubila je od Portugalije sa 4:2, iako je vodila sa dva pogotka prednosti. Sada više Orlovi nemaju pravo na grešku i moraju da savladaju Ukrajinu u nedelju od 14 časova u 2. kolu.

Problem je što je i rival takođe sateran uza zid, jer je izgubio u 1. kolu od Holandije sa 3:2. Takođe posle preokreta, jer je na poluvremenu vodio sa 1:0 golom Zvariča još u prvom minutu, međutim domaćin je u nastavku bio bolji. Bilo je 3:1 za Holanđane, a Šoturma je samo u 37. minutu ublažio poraz.

Izabrane vesti

Za Srbiju je dobra vest da su se timu pridružili Ninoslav Aleksić i Nikola Matijević, dvojica igrača koji nisu bili u konkurenciji za prvi susret.

Zadržali smo pozitivnu atmosferu. Ohrabruje što nam se priključio Ninoslav Aleksić, imao je povredu skočnog zgloba i taman kad je trebalo da počne da trenira dobio je koronu, ali sad je dobro i doputovao je iz Beograda. Bitna stvar, takođe, Nikola Matijević je negativan, imamo dvojicu pojačanja u rotaciji, delovaćemo ozbiljnije. Cenimo Ukrajinu, na visokom su nivou u trkačkom i fizičkom smislu. Verujem da imamo prevagu u tehničkom i taktičkom, znam da ćemo pobediti. Gledao sam Ukrajince protiv Holandije, imali su više izglednih šansi i trijumf domaćina nije realan“, kazao je selektor Orlova Dejan Majes.

14.30: (1,75) Srbija (4,40) Ukrajina (3,50)

Srbija i Ukrajina su do sada odigrali dva takmičarska meča u novijoj istoriji, a na oba je slavila naša selekcija. Pamti se ona pobeda u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Beogradu 2016. godine, kada je bilo 2:1. Naš nacionalni tim je tada na kraju bio četvrti, u meču za bronzu je izgubio od Kazahstana.

Takođe, Srbija je bila bolja od Ukrajinaca u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2020. godine. U februaru, malo pre početka pandemije virusa korone, slavili smo sa 5:2.

Ti porazi su nad glavom i selektoru Ukrajinaca Aleksandru Kosenku.

Ne znam kakvo je stanje u srpskoj svlačionici, ali smo veoma motivisani jer je utakmica za nas kao finale, to nam je poslednja šansa da uđemo u četvrtfinale. Srbija je sjajan tim, dosta su napredovali poslednjih godina. Veoma su jaki“, poručio je Kosenko.

U poslednjem kolu Srbija će igrati protiv Holandije u petak, 28. januara.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

EVROPSKO PRVENSTVO – 2. KOLO

GRUPA A

Nedelja

14.30: (1,75) Srbija (4,40) Ukrajina (3,50)

17.30: (1,25) Portugalija (6,25) Holandija (7,50)

GRUPA B

Ponedeljak

17.30: Italija - Slovenija

20.30: Finska - Kazahstan

GRUPA C

Utorak

17.30: Hrvatska - Rusija

20.30: Poljska - Slovačka

GRUPA D

Sreda

17.30: Bosna i Hercegovina – Gruzija

20.30: Španija – Azerbejdžan

***Kvote su podložne promenama


tagovi

futsalEP u futsalureprezentacija Srbije u futsalukošarkaška reprezentacija Ukrajine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara