Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bez Salaha i Manea za Liverpul je i Arsenal sa desetoricom preveliki zalogaj

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 22:39

Prvi duel velikih rivala u polufinalu Liga kupa okončan mirnih mreža (0:0)

Pun Enfild, izostanak brojnih fudbalera i igrač manje od 24. minuta nakon neshvatljivog poteza Granita Džake za direktan crveni karton nisu bili dovoljni da Arsenal sa gostovanja Liverpulu ode u London bez nade. Istini za volju, gostima je posao značajno olakšala činjenica da Jirgen Kolp na raspolaganju nema dve glavne zvezde Mohameda Salaha i Sadija Manea koji su na Kupu Afričkih nacija, te se još jednom potvrdio krucijalni značaj udarnih igala Redsa bez kojih je domaćin večeras mogao samo do remija mirnih mreža te će odluka o rivalu Čelsija u finalu Liga kupa biti doneta tek u revanšu na Emirejtsu.

Izostanak Salaha i Manea uticao je da breme nosilaca igre i glavnih aduta u ofanzivi padne na pleća Žote i Minamina, međutim Portugalac i Japanac pokazali su se kao blede zamene za prve zvezde Crnog kontinenta. A ne može se reći da pomenuti dvojac nije imao prilike da se proslavi, čak su se i našli u centru pažnje u dve situacije najvrednije pomena. Žota je pažnju privukao, u 24. minutu kada je u kontri primorao Granita Džaku da ga nepropisno zaustavi na putu do gola i crvenim kartonom znatno oteža posao gostima.

Izabrane vesti

Igrač manje kojeg je Redsima poklonio Švajcarac, ujedno i rekorder po broju isključenja među premijerligašima sa čak pet crvenih kartona, uticao je da domaćin u nastavku uspostavi inicijativu, a konstantna ofanziva čete Jirgena Klopa rezultirala je sa tri šanse za Minamina od kojih je najbolja bila poslednja, u 90. minutu, međutim Japanac je sa osam metara gađao preko gola. Sa druge strane, iako je Arsenal zadovoljniji remijem, ostaće Tobdžijama žal za neiskorišćenom šansom u 71. minutu kada je Alison odbranio udrac Sake.

Revanš utakmica večerašnjih rivala zakazana je za naredni četvrtak kada će biti razrešena dilema ko će izaći na megdan Čelsiju, finalisti koji je na prethodnom koraku eliminisao Totenhem.


tagovi

Mohamed SalahSadio ManeLiga kup Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara