Kozmin Kontra (©Reuters)
Kozmin Kontra (©Reuters)

Bežanija iz Bukurešta

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.12.20. | 10:05

Kozmin Kontra napustio Dinamo, a za njim i najbolji fudbaleri Borha Vale, Isma Lopez i Havi Rejes. Kreću i ostali stranci. Igrači tri meseca nisu dobili ni evro

Haos tek počinje! Tim rečima vodeći rumunski mediji prenose situaciju u Dinamu iz Bukurešta. Letos je pompezno najavljivan glamurozni projekat, povratak velikana u vrh, kluba koji je čak 18 puta bio šampion naših istočnih suseda i posle Steaue (sadašnjeg FCSB-a) najtrofejniji u Rumuniji. Ništa od obećanog novca španskog investicionog fonda koji je preuzeo brigu o velikanu iz Bukurešta.

Sidro je digao Kozmin Kontra, nekadašnji selektor Rumunije. On se letos drugi put vratio u klub, ali kratko je trajala nova avantura. Pritisnut neispunjenim obećanjima klupske uprave što se odrazilo na očajne rezultate ove sezone, nekadašnj rumunski reprezentativac je i definitivno otišao. U četvrtak je poslednji put vodio trening, pozdravio se sa igračima.

Izabrane vesti

Za njim su pošla i letošnja pojačanja, Borha Vale, Isma Lopez i Havi Rejes, a odlazak su najavili i ostali stranci koji traže raskid ugovora sa Dinamom. Fudbaleri nisu dobili plate tri meseca. Zasad su u klubu ostali kapiten Ante Puljić i Dijego Fabrini.

Iskusni Španac Isma Lopez u videu je objasnio očajnu situaciju u redovima Dinama.

"Ovaj video je duži nego što sam želeo, ali to je jedini način da izrazim ono što sam prošao ovih meseci. Možda se čini da je osnovni razlog zašto sam napustio tim ekonomski, ali uopšte nije tako. Tačno je, nisam primio ni jedan evro na svoj račun od septembra. Ali to nije osnovni razlog. Glavni razlog je taj što nisu ispunjena obećanja. To su bile samo laži. Pokazali su nam da im nije stalo do nas, da smo samo roba. I mi i porodice koje su došle s nama. Doneli smo odluku da dođemo ovde, da napustimo svoje domove, gde smo bili srećni. Prodali su nam ambiciozan projekat, ali tokom svakog dana shvatili smo da nije tako. Tačno je da postoje ekonomski problemi, ali to nije sve. Obećali su nam da će se sportski prostor poboljšati, ali ove nedelje smo trenirali bez lekara, bez fizioterapeuta, bez potrebnog materijala za obavljanje posla“, rekao je Lopez, prenosi Digisport.

Levi bek je nastavio u sličnom tonu.

"Obećali su nam da ćemo igrati na novom Dinamovom stadionu koji će uskoro biti izgrađen, a do tada igramo na Nacionalnoj areni, najboljoj u Rumuniji. Nije bilo tako, igrali smo na starom stadionu Dinamu. Da, bili smo ponosni na to, jer su tamo igrale sve zvezde koje su osvajale trofeje za klub“, rekao je fudbaler koji je proteklog leta stigao u prestonicu Rumunije iz Tenerifa.

Protiv Arđeša u Pitištiju danas (19.30) u 12. meču Lige 1, Dinamo će igrati sa domaćim igračima, a timu su pridruženi i igrači iz omladinskog pogona. Oba tima imaju po devet bodova i čeka ih grčevita borba za opstanak.

RUMUNIJA – 12. KOLO

Petak

16.15: (4,10) Voluntari (3,40) Klinčeni(1,95)

19.30: (3,00) Arđeš Pitešti (3,10) Dinamo B. (2,50)

Subota

13.30: (2,25) Sepsi (3,10) Botošani (3,50)

20.30: (1,35) FCSB (4,90) UTA Arad (9,50)

Nedelja

17.00: (1,38) Vitorul (4,60) Hermanštat (9,00)

19.45: (7,50) CSMS Jaši (4,00) Kluž (1,50)

Ponedeljak

15.45: (2,35) Astra (3,10) Kindija (3,25)

18.00: (1,55) Krajova (3,90) Gaz Metan (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1VoluntariArđeš PiteštiDinamo Bukurešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara