Foto: AFP
Foto: AFP

Benzema promašio, Modrić pogodio penal, Real u 90+2 za bod protiv Elčea (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.01.22. | 18:16

Gosti iz Valensije propustili veliku priliku da nanesu Madriđanima prvi poraz na Santijago Bernabeu

Dva puta u svega pet dana Elče ispušta Kralja sa nišana. Držao ga je u šaci u Kupu Kralja početkom nedelje, bacio ga na konopce krajem iste, ali je u oba navrata Real uspeo da pobegne sa giljotine. Bio je tim iz Valensije na pragu senzacije, imao je dva gola prednosti desetak minuta pre kraja i bio na dobrom putu da nanese prvi prvenstveni poraz madridskom timu na Santijago Bernabeu u Primeri ove sezone, ali je dom lidera španskog prvenstva ostao neosvojiva tvrđava i posle 22. runde – 2:2 (0:1).

Oreol nepobedivog, makar kada je u pitanju Santijago Bernabeu, Realu je sačuvao Eder Militao, kada madridski tim već nije imao šta da izgubi krenuo je napred da isprati jedan od poslednjih napada svog tima, sačekao centaršut zemljaka Vinisijusa Žuniora i prvim golom u Primeri ove sezone zadržao lidera na četiri boda prednosti u odnosu na Sevilju.

Izabrane vesti

Do pre pet rundi Real je bio sedam koraka ispred Sevilje. I sva sreća po Karla Ančelotija i njegove izabranike pa Andalužani nisu maksimalno iskoristili njihova saplitanja i dodatno se približili. A Real se u poslednje vreme sve više sapliće. Posebno kada Karim Benzema nije raspoložen za igru. Nije pogodio protiv Kadiza, Real je izgubio dva boda, nije tresao mrežu Hetafea, Real je ostao praznih ruku, nije ga htelo ni večeras, i još jedan kiks kraljevskog kluba.

A koliko ovo nije bilo veče francuskog napadača govori i podatak da je promašio svoj prvi penal u Primeri. Prethodnih dvanaest puta bio je stopostotan bele tačke u prvenstvu, ali je golman Edgar Badija stao na put Benzeminoj seriji i bravurama u prvom poluvremenu - imao šest odbrana do pauze - sačuvao Elče u životu. Doduše, kod Badija kod penala nije ni morao da reaguje, pošto najbolji strelac Primere sa 17 pogodaka nije pogodio ni okvir gola.

Nije se dugo čekalo i Real je kažnjen zbog "brda" propuštenih šansi. Igrao se finiš prvog poluvremena, Elče je krenuo u jedan od malobrojnih pohoda na gol Tiba Kurtoe, Fidel je centrirao sa levog boka, a Lukas Boje se sa peterca poklonio za tajac na Bernabeu. Sredinom drugog dela argentinski napadač je dovršio formular o prijavi za nagradu najboljeg igrača utakmice. Na tridesetak metara od Realovog gola okrenuo je dvojicu čuvara i uposlio Perea Milju koji je udarcem po zemlji poslao loptu u dalji ugao Kurtoinog gola. Drugi udarac u okvir Realovog gola za fudbalere Elčea i - 0:2.

Kralj je bio na kolenima i najmanji pokret prstom ruke bacio bi ga na pod. Ipak, gosti nisu imali snage ni za toliko. Ančeloti je u finišu sve karte bacio u napad - Luku Jovića uveo još pred istek sat vremena igre - i Real je sve više stezao obruč oko Badijinog gola. Milja koji je Real i bacio na kolena, samo šest minuta kasnije napunio mu je kiseonik plućima, odigrao je rukom u svom šesnaestercu i poslao Luku Modrića na belu tačku, a Hrvat za razliku od Benzeme bio smiren i prepolovio zaostatak.

Napadi Reala su se očekivano nastavili, saterao je domaćin rivala u njegovih šesnaest metara, ali je Elče uspevao da odoli gotovo do samog kraja. Za veliku senzaciju ipak nije imao snage. Drugi put u pet dana pala mu je koncentacija u samom finišu.



PRIMERA – 22. KOLO

Petak

Espanjol – Betis 1:4 (1:2)

/Iglesijas 31, 53, Rodrigez 36, Vilijan Žoze 76/

Subota

Levante - Kadiz 0:2 (0:1)

/Negredo 34, Sančez 73/

Viljareal – Majorka 3:0 (2:0)

/Ruso 12 ag, Trigeros 34, Pareho 87 pen/

Sevilja - Selta 2:2 (0:2)

/Papu Gomez 71, Tores 74 - Servi 37, Aspas 40/

Atletiko Madrid - Valensija 3:2 (0:2)

/Kunja 64, Korea 90+1, Ermoso 90+3 - Musa 25, Ugo Duro 44/

Nedelja

Granada - Osasuna 0:2 (0:1)

/D. Garsija 64, K. Garsija 89/

Real Madrid - Elče 2:2 (0:1)

/Modrić 82pen, Militao 90+2 - Boje 42, Milja 76/

18.30: (2,60) Rajo Valjekano (3,00) Bilbao (3,25)

18.30: (1,75) Sosijedad (3,50) Hetafe (5,80)

21.00: (6,25) Alaves (3,80) Barselona (1,65)

***kvote su podložne promenama












tagovi

Primera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara