Biće haos sa reprezentacijama: Liverpul, Siti, Junajted, Čelsi ne daju igrače

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.03.21. | 16:14

Murinjo još čeka

Velika Britanija je u vrtlogu korona virusa, a i fudbal sve više ispašta. Engleski klubovi su domaćinstva evropskih mečeva morali da organizuju po inostranstvu, a sada se vodi polemika o puštanju igrača na reprezentativne obaveze.

Zakon u Engleskoj je strog i kaže da svako ko dođe u zemlju iz rizične zemlje inostranstva, mora u desetodnevni karantin. Pojedine klubove bi to desetkovalo. Zato su najveći klubovi sve glasniji u stavu da neće dozvoliti svojim igračima odlaske na predstojeća reprezentativna okupljanja širom sveta. Ne treba trošiti reči da su skoro svi premijerligaši prepuni stranih reprezentativaca. A najteže je najvećim klubovima...

Izabrane vesti

Oni su pogotovo čvrsti u stavu da neće dozvoliti odlaske reprezentativcima iz zemalja koje spadaju u ’crvenu zonu’ korona pojasa. A među njima su Brazil, Argentina, Portugalija, Kolumbija, Paragvaj...

„Nema smisla da igrači provode po 10 dana u karantinu. Radimo zajedno osam ili devet meseci i ako nećemo moći da računamo na osmoricu ili devetoricu igrača zbog reprezentativnih obaveza, onda im nećemo dozvoliti da putuju. Pustićemo ih da idu samo ako budemo imali garancije da će moći da treniraju odmah po povratku sa reprezentativnih obaveza. Mnogo vremena i novca smo uložili da bi sada došli u situaciju da ne možemo da računamo na njih. Znamo koliko su im važne reprezentacije, nikada ih ne bismo sputavali u tome ali ovo nema smisla“, rekao je Pep Gvardiola.

Njegov Mančester Siti bi mogao najviše da ispašta. Ruben Dijaš, Žoao Kanselo i Bernardo Silva su portugalski reprezentativci, Gabrijel Žezus i Ederson igraju za Brazil, a Serhio Aguero za Argentinu. Doduše, Aguero zbog nespremnosti verovatno ne bi ni bio pozvan. Ali izostanak pomenute petorice tokom 10 dana bi bio ogroman udarac za Građane.

Prvi je glas podigao Jirgen Klop.

„Svi klubovi se slažu da ne možemo da pustimo igrače i da ih onda držimo 10 dana u karantinu. To nije moguća opcija. Igrače plaćaju klubovi tako da mi treba budemo prvi na listi prioriteta. Svi problemi sa porastom slučajeva korona virusa su se u prethodnom peirodu dešavali kada bi krenula masovna putovanja“, kaže Klop.

Njegov problem su Brazilci Alison i Fabinjo, odnosno Diogo Žota.

Ole Gunar Solskjer ima slično mišljenje. Kod njega su po rizikom Brazilci Fred i Aleks Teljes, Urugvajac Edinson Kavani i Portugalac Bruno Fernandeš.

„Nema logike da ih mi plaćamo, a oni odu i da kasnije ne možemo 10 dana da računamo na njih. Već smo pričali sa našim igračima o toj temi“, rekao je Solskjer.

U najmanjem problemu je Čelsi jer od ’rizičnih’ reprezentativaca ima samo Tijaga Silvu. Ali i Tomas Tuhel se solidariše sa ostalim klubovima.

„Naravno da sam zabrinut jer ne mogu da pravim igru onako kako sam planirao ako nemam igrače na raspolaganju. Nadam se da klubovi imaju plan ali ako nema drugog rešenja, onda će posledice biti da nećemo pustiti igrače“, poručio je Tuhel

Žoze Murinjo za sada ne diže prašinu i oprezno čeka da vidi šta će da se desi.

"Trenutno, ne želim da pričam mnogo tome. Sačekajmo da vidimo šta će se desiti. Da li znate da će se Brazil i Argentina sigurno da igraju u Južnoj Americi ili će možda igrati u Evropi? Znamo da će Portugalija igrati u Torinu. Znamo i da će Norveška da igra u Španiji. Zato sačekajmo da vidimo gde će utakmice da se igraju. Naravno, klubovi imaju pravo da se zaštite. Jirgen je u pravu kada kaže da mi plaćamo igrače", poručio je Murinjo.


tagovi

Žoze MurinjoJirgen KlopPep GvardiolaOle Gunar Solskjer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara