Big Sem je noćna mora Klopovog Liverpula! Opet im je ukrao bodove a to nije najgore...

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.12.20. | 19:43

Klop osim bodova izgubio i Matipa

Zato je VBA doveo Sema Alardajsa! Starog ostrvskog vuka koji nekim ’praistorijskim’ metodama ume da nadoknadi deficit kvaliteta i ’prevari’ favorita... Uglavnom Liverpul.

VBA se branio, branio i na kraju iz prekida po Alardajsovom receptu ukrao Liverpulu dva boda na Enfildu – 1:1. Možda nije lepo za oko, ali je legitimno. Alardajs je od aprila 2017. gostujući na Enfildu sa raznim timovima osvojio pet bodova. Primera radi, Mančester Junajted, Mančester Siti, Čelsi, Totenhem i Arsenal su u istom periodu zajedno osvojili četiri boda u gostima kod Jirgena Klopa. Big Sem definitivno ume da isfrustrira Klopov Liverpul.

Izabrane vesti

Držao je Liverpul limitiranim gostima čas fudbala od prvog minuta, imao loptu u posedu, napadao, stvarao šanse i zasluženo poveo već posle desetak minuta igre. Matip je dugom loptom našao Manea koji je majstorskim prijemom grudima namestio sebi loptu na zicer i pogodio. Delovalo je da ništa neće sprečiti Liverpul da slavi ubedljivu pobedu...

I posle primljenog gola je VBA nastavio da se brani a Liverpul da dominira. Ipak, defanzivni blok gostiju je uspeo da odoli i da na poluvreme ode samo sa golom zaostatka.

Sjajne šanse su na početku drugog poluvremena propustili Henderson i Salah i Liverpul nije uspeo da ’ubije’ utakmicu na vreme. VBA se branio i čekao poslednjih dvadesetak minuta da pokuša nešto da uradi u napadu.

A onda su počeli problemi za Liverpul. Žoel Matip je odšepao sa terena i Klop je sada u velikim problemima jer neće moči da računa ni na trećeg štopera iz rotacije pored duže već povređenih Van Dajka i Gomeza. Gosti su namirisali nesigurnost u odbrani Redsa posle izlaska Matipa i krenuli ka izjednačenju.

Alison je u sjajnoj šansi zaustavio Granta ali nije ništa mogao u 82. minutu. Gosti su izveli kratku akciju iz kornera, a Pereira je sjajnim centaršutem pronašao Adžajia koji je glavom šutirao neodbranjivo za izjednačenje.

Imao je Okslejd Čemberlen šansu za pobedu ali je sjajno intervenisao Džonston na golu VBA i spasao svoj tim poraza.

PREMIJER LIGA - 15. KOLO

Subota

Lester - Mančester Junajted 2:2 (1:1)

/Barns 31 Vardi 85 – Rašford 31, Fernandeš 79/

Aston Vila - Kristal Palas 3:0 (1:0)

/Traore 4, Haus 67, El Gazi 76/

Fulam - Sautempton 0:0

Arsenal - Čelsi 3:1 (2:0)

/Lakazet 34p, Džaka 44, Saka 56 - Ejbraham 85/

Mančester Siti - Njukasl 2:0 (1:0)

/Gundogan 14, Feran Tores 55/

Šefild Junajted - Everton 0:1 (0:0)

/Sigurdson 80/

Nedelja

Lids - Barnli 1:0 (1:0)

/Bamford 5pen/

Vest Hem - Brajton 2:2 (1:0)

/Džonson 60, Souček 82 - Mope 44, Dank 70/

Liverpul - Vest Bromvič 1:1 (1:0)

/Mane 11 - Adžaji 82/

20.15: (3,30) Vulverhempton (3,15) Totenhem (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Sem AlardajsSadio Mane

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara