Zoran Kiza Milinković (©MN Press)
Zoran Kiza Milinković (©MN Press)

BiH: Kiza Milinković debituje na kormilu Borca, Sarajevo bez pola tima, Velež odmara igrače za Elfsborg

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.08.21. | 13:25

Tri interesantne utakmice danas u Premijer ligi

Posle jučerašnjih susreta (Leotar - Tuzla Siti 0:2), (Sloboda - Široki Brijeg 0:0) i (Zrinjski - Željezničar 3:0) četvrto kolo Premijer lige BiH će biti kompletirano danas i to utakmicama u Posušju, Prijedoru i Bijeljini, a u sva tri duela gosti su favoriti.

16.55: (4,70) Posušje (3,45) Borac (1,73)

Izabrane vesti

Današnji takmičarski dan otvara duel na Mokrom Dolcu, između Posušja i Borca. Domaći su od ove sezone novi premijerligaši, i jedini su za sada koji nisu osvojili niti jedan bod. Istina, ni raspored ih nije mazio, pa su do sada igrali protiv Veleža, Sarajeva i Željezničara. Nisu postigli ni pogodak, ali ne može se reći da je Posušje ostavilo loš utisak. Jer, zaista nije. U svakom od tri navedena meča, novopečeni premijerligaš se "naigrao lopte", ali jednostavno nedostatak premijerligaškog iskustva uzeo je maha, pa su se morali zadovoljiti časnim porazima.

Raspravljalo se i o statusu trenera Denisa Ćorića, ali je klupska uprava odlučila da on radi dobar posao, i da je samo pitanje vremena kada će domaće da krene. Još jedan problem u prethodnim mečevima bila je realizacija, pa se brže bolje posegnulo za rešenjem. Doveden je iskusni napadač Dario Blagojević koji je celu svoju karijeru proveo u drugom rangu BiH fudbala. Svakako će važan adut za domaće danas biti i publika, jer ne dolazi svaki dan šampion države u goste, pa će biti zanimljivo da li će lepa igra domaćih konačno biti krunisana prvim bodovima.

Ako je prošlu sezonu Borac završio na lep način, nova i nije baš počela bajno. Eliminacija sa evropske scene, dva osvojena boda u PL, odlazak trenera Marka Maksimovića, stvari su koje su obeležile novu sezonu u aktuelnom šampionu. Kao spasilac, doveden je iskusni stručnjak Zoran Kiza Milinković, koji će danas debitovati na klupi banjalučana. Svega dva boda u dva kola nije ono čemu su se nadali u taboru plavo crvenih, pogotovo domaći remi protiv Leotara (0:0), ali s obzirom da je jedan meč odložen, nije puno toga izgubljeno, pa bi se Borac današnjom eventualnom pobedom, vratio u život i uneo potreban mir u svoje redove. Sigurno je da Kiza Milinković ume da donese pozitivan ton u svoje timove, a priliku za uspešan mandat imaće upravo danas protiv motivisanog domaćina.

17.00: (2,95) Rudar (2,70) Sarajevo (2,70)

Novi premijerligaš Rudar je u prošlom kolu priredio veliko iznenađenje savladavši u gostima Velež sa (0:2). Pre toga, remizirali su sa Širokim (0:0), dok su u prvom kolu poraženi od Slobode (0:1). Sa osvojena četiri boda zeleno – crni sigurno mogu biti zadovoljni, pa sa dosta optimizma dočekuju Sarajevo. Domaći imaju motiv i finu zalihu bodova, pa će biti zanimljivo videti da li je dobar rezultat protiv Mostara bio plod puke sreće, ili zaista Rudar u ovoj sezoni želi pokazati da nije slučajno u društvu najboljih.

Ne baš sjajna situacija u Sarajevu, uvertira je u današnje gostovanje Rudaru. Tri osvojena boda do sada, sigurno nije nešto što može zadovoljiti čelnike bordo tabora, a pogotovo činjenica da su upisana dva domaća poraza. Dodatna otežavajuća okolnost jeste što će aktuelni vicešampion danas imati ogromne kadrovske probleme i biće praktično bez pola tima. Amer Dupovac će susret propustiti zbog crvenog kartona, Matijas Fanimo je povređen. U ekipi neće biti ni Tina Svena Sušića, dok od ranije u pogonu nisu Krste Velkoski, Mirko Oremuš, Darko Lazić i Vicko Ševelj, koji kao stranci ne mogu dobiti radnu dozvolu zbog poreskih dugova kluba sa Koševa. Slična situacija je i sa šefom stručnog štaba Goranom Sablićem koji i danas neće biti na klupi bordo tima.

19.00: (3,60) Radnik (3,05) Velež (2,10)

Radnik je nakon dva uvodna poraza, osvojio prvi ovosezonski bod i to na gostovanju kod Širokog Brijega, što je svakako bio neočekivan rezultat. Deluje da je trener Vlado Jagodić pronašao recept za kašnjenje sa pripremama i skroman igrački kadar, pa bi u današnjem domaćem meču trebali da pokažu da li je to najava neke bolje situacije u bijeljinskom premijerligašu.

Kada u svega četiri dana gostujete u dalekoj Švedskoj kod Elfsborga, pa u Bijeljini kod Radnika, ne možete reći da je iza vas lagan period. Paklen ritam utakmica je iza Veleža, s obzirom da od samog početka uporedo nastupaju i na evropskoj sceni. Sigurno je da to ostavlja maha na fudbalere Rođenih, što se moglo videti u prošlom kolu i porazu od Rudara (0:2), što je bio svojevrsan šamar fudbalerima Veleža, nakon epskog izbacivanja AEK-a.

Sigurno je da će Feđa Dudić i danas odmarati nosioce igre, jer ih u četvrtak očekuje revanš protiv Elfsborga, ali teško da se za Rođene mogu ponoviti dve tako loše uzastopne utakmice, pogotovo nakon salve kritika koju je Dudić nakon Rudara uputio svojim fudbalerima zbog nezalaganja. Biće zanimljivo videti koliko prošarani igrački kadar Rođenih može uraditi u Bijeljini i da li može uspšeno nastupati u oba fronta. Jer, realno svaka čast evropskim uspesima, ali se domaće takmičenje ne sme zanemariti.

BiH 1 - 4. KOLO

Subota

Leotar - Tuzla Siti 0:2 (0:1)

/Mešinović 1, Krpić 54/

Sloboda - Široki Brijeg 0:0

Zrinjski - Željezničar 3:0 (2:0)

/Savić 36, Bilbija 41, 58/

Nedelja

16.55: (4,70) Posušje (3,45) Borac (1,73)

17.00: (2,95) Rudar (2,70) Sarajevo (2,70)

19.00: (3,60) Radnik (3,05) Velež (2,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Borac BanjalukaBorac Banja LukaSarajevoFK SarajevoBiH 1Zoran MilinkovićVeležRadnik BijeljinaRudar Prijedor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara