Ivajlo Petev (©Reuters)
Ivajlo Petev (©Reuters)

BiH traži prvu pobedu u Ligi nacija: Demoralisani Rumuni idealna prilika

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.06.22. | 12:31

Meč drugog kola Grupe 3 B divizije je na programu u utorak od 20.45 časova

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Uoči početka ovog ciklusa Lige Nacija znalo se da će reprezentacija Bosne i Hercegovine biti pod velikim pritiskom. Loši rezultati u poslednje vreme svakako su razočarali javnost, pa je svaka naredna utakmica pod budnim okom. Selektor Ivailo Petev uspeo je nekako da sačuva živu glavu na klupi, ali je itekako svestan da nešto mora promeniti. To je i uradio u subotnjem meču u Helsinkiju gde su Zmajevi remizirali sa Finskom (1:1). Umesto dosadašnje 3-5-2 formacije, odlučio se na sistem 4-5-1, koji je delovao mnogo bolje, pa će vrlo verovatno to biti i reper za naredne mečeve.

Izabrane vesti

Osim jednog boda, gol Smaila Prevljaka iz pomenutog meča, doneo je Zmajevima i dodatnu dozu samopouzdanja pred večerašnji duel. Na Bilino Polje u Zenici stiže Rumunija (20:45), te će to biti idealna prilika da se dođe do prve pobede i bar malo opere gorak okus iz prethodnih kvalifikacija. Svesni su toga i u taboru Zmajeva, pa se uveliko radilo na što boljoj pripremi za večerašnji susret. Pogotovo, što nakon njega slede dva teška meča, Crna Gora u gostima i Finska Kući, pa bi eventualni večerašnji trijumf značio mnogo manje pritiska pred naredne izazove.

Igračke rokade u Helsinkiju urodile su plodom. Ostavio je Petev na klupi, do sada nezamenjive, Gojka Cimirota i Sinišu Saničanina, a umesto njih na teren poslao Jusufa Gazibegovića iz Šturma, te Sanjina Prcića iz Strazbura. Da je bilo idealno-nije, ali da je viđen pomak-svakako jeste. Sve to, ponukalo je Peteva da razmišlja i o širem igračko rosteru pa je bugarski stručnjak i za večeras najavio određene promene.

Svesni smo kako smo odigrali u Finskoj i nastojaćemo da neke stvari promenimo. Sigurno je da će biti izmena u sastavu. Mi ćemo se prilagoditi i igrati onako kako nama najviše odgovara da probamo pobediti utakmicu. Pratim dugo prvenstvo Rumunije i znam 99 odsto igrača. To je država koja je uvek imala velike igrače, a sada imaju nekoliko kvalitetnih fudbalera. Spremni smo za sve varijante u njihovoj igri. Sve zavisi od nas, iako imamo jakog protivnika“, istakao je Ivailo Petev na zvaničnoj pres konferenciji.

20.45: (2,15) Bosna i Hercegovina (3,25) Rumunija (3,60)

Ono što za domaće može biti dodatni plus jeste činjenica da Rumunija u Zenicu stiže u turbulentnoj atmosferi. Rumuni su pre tri dana poraženi od Crne Gore 2:0, a taj meč samo je dodatno otkrio sve probleme njihovog tabora. Tamošnji mediji uveliko su pisali o posledicama tog poraza, a navodi se da će junski mečevi Lige Nacija biti poslednji u nacionalnom dresu za dvojicu najiskusnijih igrača Vlada Kirikeša iz Sasuola, te Aleksandra Maksima iz Gaziantepa. Njih dvojica su posebno bila na udaru javnosti nakon pomenutog poraza, pa je i to dolilo ulje na već rasplamsalu vatru, o čemu najbolje govore i reči selektora Edvarda Jordaneskua.

Za mene postoji veći problem, a to je da dosta igrača prolazi kroz periode koji nisu najbolji. Neki od igrača su propuštali utakmice, a ni moral reprezentacije nije baš najbolji. To što smo izgubili prvu utakmicu je loše, ali bolje da se odmah suočimo sa problemima, nego kasnije kada budemo igrali evropski šampionat. BiH ima jako dobre igrače, koji su priznati u jakim klubovima. Ako imate igrače koji su igrali za Romu, Inter i Juventus, to dovoljno govori“, istakao je rumunski selektor.

BiH i Rumunija su do sada odigrali četiri međusobna susreta i to u okviru kvalifikacija za Evropska prvenstva. Rumuni su ostvarili tri pobede, dok je Bosna i Hercegovina trijumfovala jednom, uz gol razliku 9:2 na strani Rumunije.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA NACIJA (B DIVIZIJA) – 2. KOLO

Utorak

Grupa 3

18.00: (2,05) Finska (3,15) Crna Gora (4,00)

20.45: (2,15) Bosna i Hercegovina (3,25) Rumunija (3,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija BiHreprezentacija Bosne i Hercegovinereprezentacija RumunijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara