©Starsport
©Starsport

Bijelović posle rušenja Partizana: Pre utakmice bismo bili srećni i bodom iz Humske

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.11.22. | 09:05

Talentovini napadač, junak Spartaka, posle gola za pobedu nad crno-belima sumirao utiske

Aktuelnu nedelju Partizan je dočekao sa dva izazova na domaćem terenu ispred sebe. Na duele u Humskoj protiv Spartaka i Novog Pazara kroz crno-belu prizmu gledano je kao poslednja dva koraka do zimske pauze i utakmice iz kojih se očekivalo da domaćin izađe bogatiji za šest bodova, međutim računicu vicešampiona Srbije pokvarili su već Subotičani koji su golom Luke Bijelovića sa teškog gostovanja odneli ceo plen (1:0).

Mladi napadač udarcem sa oko 20 metara u 86. minutu doneo je dragocenu pobedu Plavim golubovima i naneo prvi poraz Partizanu na domaćem terenu još od marta i susreta sa Fajenordom (2:5)

Izabrane vesti

"Utisci su fenomenalni. Stigli smo na Partizanov stadion verujući da možemo da uzmemo makar bod, ipak pobeda predstavlja neverovatan rasplet", nije skrivao uzbuđenje u razgovoru za Mozzart Sport junak Subotičana.

Crno-beli su u prethodna tri kola na svom terenu samo jednom slavili, ali je Bjelović istakao da je pobeda Spartaka znatno veća senzacija u odnosu na remi koji je izborio Javor.

"Pred kraj utakmice Partizan je pojačao ofanzivu. Branili smo se, znali šta hoćemo, vrebali smo priliku da iznenadimo. Protivnik je veoma kvalitetan tim, pokazao je to u Evropi gde na najbolji mogući način predstavlja srpski fudbal, ipak, verovali smo i borili se do poslednjeg minuta i za to smo nagrađeni. Nije zanemarljiva činjenica da smo prvi tim koji je slavio u Humskoj ove sezone. Pre utakmice bismo bili srećni i bodom, a odneli smo ceo plen. Jasno je koliki smo uspeh ostvarili gledajući iz te perspektive, a posebno mi je drago što sam ja golom bio igrač koji je presudio. Na treningu često pokušavam iz sličnih situacija. Kad je lopta krenula ka meni znao sam šta hoću, imao sam nameru da je primim i pomerim malo u stranu pre udarca. To sam i učinio, a potom poslao loptu u biliži ugao".

Subotičani su pobedom pružili priliku Crvenoj zvezdi da se u šampionskoj trci odvoji na deset bodova razlike što je branilac titule iskoristio trijumfom na Banovom brdu.

"Svi pišu i pričaju o deset bodova razlike i da Partizan više nije konkurent za titulu, ali mislim da je još rano za takve priče. Tek smo pred polovinom šampionata, ima još mnogo da se igra".

Talentovani napadač drugi put se upisao u strelce u prethodnih mesec dana, a pre gola Partizanu tresao je mrežu Kolubare u Subotici. Upravo u pomenutom duelu Spartak je prekinuo niz utakmica bez pobede, a senzacija u zaostalom susretu 7. kola ponovo je probudila apetit Golubova.

"Komentarisali smo u povratku iz Beograda kroz šalu kako bi bilo idealno da smo ovu pobedu ostvarili u terminu kada je prvo bilo predviđeno da se igra. Možda bismo na krilima nje izbegli rezultatski krizu koja je usledila. Ipak, najvažnije je da je period nešto slabijih rezultata iza nas. Pobedili smo Kolubaru, uzeli potom bod velikoj Vojvodini koja ima najbolji tim u poslednjih nekoliko sezona i sada slavili protiv Partizana. Nadamo se da ćemo novi uspeh ostvariti u poslednjem kolu pred odlazak na odmor na gostovanju Voždovcu. Svi unutar kluba verujemo u plej-of. Sreća nas u nekim utakmicama nije ispratila, ali pronalazimo formu i siguran sam da ćemo sa aktuelnim šefom Ljubišom Dunđerskim uspeti da se u potpunosti vratimo u trku za gornju polovinu tabele".

Tokom letnje pauze Bijelović se našao u žiži zbog interesovanja inostranih klubova, a transfer u Mehelen bio je gotovo viđen, međutim u završnim pregovorima nije došlo do realizacije. Sada, pred početak zimske pijace izvesno je da će priče o budućnosti napadača rođenog 2001. godine ponovo postati aktuelna tema, ali se on ne obazire na iste.

"Trenutno sam igrač Spartaka. Zadovoljan sam i motivisan da nastavim da se dokazujam. Ukoliko bude interesovanja, na ljudima iz kluba je da odluče. Ako stigne ponuda dobra i po mene i po Spartak, ne vidim prepreku", rekao je Bijelović.

MOZZART BET SUPERLIGA - ZAOSTALE UTAKMICE 7. KOLA

Partizan - Spartak 0:1 (0:0)

/Bijelović 86/

Čukarički - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

/Katai 37, Kangva 84/



tagovi

Luka BijelovićSpartak Subotica

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara