(©MN Press)
(©MN Press)

Bijelović se probudio: Prijao mi je dolazak Lalatovića

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.12.23. | 17:04

Ofanzivac Spartaka na poslednje četiri utakmice tri puta namestio pogodak saigračima

Posle poraza od Crvene zvezde (1:4) Nenad Lalatović bio je izuzetno besan na svoje pulene, imao je dosta toga da im zameri. Da igra nije bila na zavidnom nivou to je činjenica, ali daleko od toga da se Spartak obrukao i da je rezultat realan.

Kao po običaju, utakmica ova dva rivala u Subotici obilovala je uzbuđenjima i golovima, te je ispoštovana devet godina duga tradicija da oba tima postignu pogodak. Mogao je Spartak mnogo više, nisu Plaavi golubovi delovali kao podređeni rival na terenu, ali su ipak iskustvo i snaga prelomili utakmicu u korist gostiju iz Beograda.

Izabrane vesti

Ono što uprkos porazima u poslednje dve utakmice može da raduje Lalatovića jesu odlične partije brzonogog krilnog napadača Luke Bijelovića koji je doživeo pravi preporod otkako je on na klupi zamenio Aleksandra Keržakova. Luka je već godinama u prvom timu i kao lokalni fudbaler celu dosadašnju karijeru je proveo u plavo-belom dresu.

"Mislim da nismo smeli da primimo četiri gola. Posebno da primimo tri posle prekida. S obzirom još na to da igramo sa pet igrača pozadi od toga su trojica štoperi“, rezimira Bijelović meč sa Zvezdom.

Po njegovom mišljenju, Spartak je izgubio od meč od najkvalitetnije ekipe u Mozzart Bet Superligi.

"Zvezda je najbolji tim u ligi, što pokazuje sezonama koje su iza nas. Kao i svaka ekipa imaju svoje prednosti, ali i mane. Želeo bih posebno da pohvalim Mijatovića. Čestitao bih mu na prvom het-triku u sezoni, a on će u narednih nekoliko godina pokazati o kakvom se fudbalskom majstoru radu, želim mu sve najbolje“.

Smatra Bijelović da će Zvezda slaviti i u predstojećem večitom derbiju.

„Mišljenja sam da će biti tvrda utakmica kao i uvek, ali dajem malu prednost Crvenoj zvezdi pa čak i ako se igra u Humskoj."

No i pored poraza od šampona ofanzivac Spartaka vidi napredak u igri.

„Svakako da je ekipa napredovala, mislim i da se vidi da igramo bolje nego pre. Posle dve pobede došla su i dva poraza, ali je situacija sasvim dobra, verujemo jedni u druge i u rad šefa Lalatovića i mislim da će sve biti mnogo bolje tek u nastavku“.

Otkako je seo na klupu Spartaka Nenad Lalatović doneo je dosta promena u igri, kako taktički, promenom formacije tako i poziciono što se po Bijeloviću najviše vidi.

"U poslednja četiri kola upisao sam tri asistencije. Mislim da je što se mene tiče mnogo doprineo dolazak novog šefa, dao mi je mnogo ofanzivnije zadatke nego što sam imao u početku sezone i mislim da mi dobro ide za sada, a da ću tek od zime pokazati onog pravog sebe. Ove godine na pripreme putujemo na Kipar i mislim da ćemo uspeti da se mnogo bolje pripremimo za nastavak sezone“.

U poslednjem kolu pred odlazak na zimsku pauzu fudbalere Spartaka očekuje teško gostovanje Novom Pazaru koji se posle pobede nad Radnikom učvrstio na četvroj poziciji i ozbiljan je pretendent za mesto u Evropi .

"Sledeće kolo očekuje nas odlazak u Novi Pazar, možda i najteže gostovanje u ligi, imajući u vidu njihovu formu, iskusne fudbalere ali i veliku podršku koju ta ekipa ima uprkos tome što neće biti publike. Međutim nemamo izbora, vreme je da se osvoje bodovi“, poručuje Bijelović.

PIŠE: Oliver Nagel


tagovi

Luka BijelovićSpartak SuboticaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara