Dijego Ljorente
Dijego Ljorente

Bijelsa kupio i Ljorentea, Lids se bliži potrošenoj "stotki"

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.09.20. | 15:33

Španac stiže pošto se Robin Koh baš i nije snašao na startu premijerligaške sezone...

Sporo je krenuo Lids ovog leta na fudbalsku pijacu. Marselo Bijelsa je tako nešto i najavio, poručivši da neće biti besomučnog trošenja novca zarađenog ulaskom u Premijer ligu, ali malo po malo i eto Jorkširaca na cifri od skoro 100.000.000 evra uloženih u nove igače. Ono što se prethodnih dana najavljivalo ovog popodneva dobilo je potvrdu i ozvaničenje: Dijego Ljorente (27) novi je fudbaler Lids Junajteda!

Kako pišu ostrvski mediji Real Sosijedadu ide obeštećenje od oko 20.000.000 evra, a povremeni španski reprezentativac potpisao je ugovor na četiri godine.

Izabrane vesti

Računajući pozajmice i neke mlađe igrače ovo je šesto pojačanje što stiže na Eland roud, čime se utrošak penje na tačno 88.200.000 evra (računajući tu i otkup Eldera Košte). I upravo je jedna od tih pridošlica najzaslužnija za ovo potonje pojačanje. U pitanju je Nemac Robin Koh koji se nije proslavio u prva dva kola Premijer lige.

Koh je bio direktni krivac za nekoliko golova i Bijelsa je odmah reagovao, ne želeći ništa da rizikuje. Uvideo je da će nekadašnjem mladom reprezentativcu Pancera očito trebati vremena za privikavanje na drugačiji stil fudbala, te je pohitao za dosta iskusnijim Dijegom Ljorenteom.

Podsetimo, Lids je tokom leta insistirao i na sve moguće načine pokušavao da zadrži Bena Vajta, ali njegov matični klub Brajton nije imao nameru da ga pusti ponovo na pozajicu, niti da ga proda za "siću". Bijelsa je zbog toga bio veoma razočaran, pa se odlučio za angažovao Koha. Angažovanjem i Ljorentea argentinski stručnjak je donekle priznao grešku...

Dijego Ljorente je u Sosijedad stigao iz Reala za 7.000.000 evra pre tri godine. Prošle sezone za njega su se raspitivali Vest Hem i Totenhem, a u januaru čak i Lester. Ovog leta dovođen je u vezu sa Monakom. Na kraju obreo se u Lidsu, gde ne bi trebalo da ima problema s uklapanjem, imajući u vidu da je jak na lopti, odnosno da može da stilom igre može da odgovori na zahteve Bijelsine filozofije.


tagovi

Dijego LjorenteLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara