Detalj s prvog meča na San Mamesu (©AFP)
Detalj s prvog meča na San Mamesu (©AFP)

Bilbao juri het-trik, Valensija nišani Evropu preko Kupa kralja

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.22. | 12:29

Na Mestalji večeras (21.30) revanš polufinala. U prvom meču na San Mamesu nije bilo pobednika – 1:1. Četiri meča u nizu ovih rivala bio je nerešeni ishod

Ko će u finale Kupa kralja – Valensija ili Atletik Bilbao? Odluka pada večeras (21.30) na Mestalji. Kreće se od nule, pošto je u prvom meču na San Mamesu bilo bez pobednika – 1:1. Podsetimo, od ove sezone ne važi pravilo gola u gostima, pa Slepim miševima igra samo pobeda. U slučaju da posle 90 minuta bude nerešeno, igraće se produžeci i eventualno jedanaesterci.

Ponos Baskije igrao je prethodne dve godine finala Kupa kralja, ali je oba puta poražen. Prošle sezone je bila bolja Barselona, a pre toga ljuti rival Sosijedad. Crveno-beli jure het-trik i nadaju se će stići do 24. trofeja u ovom takmičenju, a prvog posle 38 godina.

Izabrane vesti

Valensija igra toplo-hladno u Primeri, ali je u igri za Evropu. Pre tri godine je tim s Mestalje poslednji put osvojio ovo takmičenje i tako prigrlio osmi pehar u Kupu kralja. Bilbao je na putu do polufinala izbacio dva giganta na Pirinjeima, Real i branioca titule Barselonu.

21.30: (3,00) Valensija (3,05) Atletik Bilbao (2,70)

Valensija je prethodnog vikenda dobila u gostima Majorku sa 1:0 u Primeri, dok je Bilbao doživeo katastrofu na Nou Kampu od Barselone (0:4). Zanimljivo, poslednja četiri meča ovih rivala su završena remijem, tri puta uzastopno je bilo 1:1, pa se smeše i produžeci. Kvota u Mozzartu da će večeras u Valesniji da bude tip 2-3 gola je 1,95.

Gosti u Valensiju dolaze u najjačem sastavu. Trener Marselino konačno ima sve zdrave igrače. U špicu će biiti Injaki Vlijams i iskusni Raul Garsija, dok će s krila da preti Iker Muniain. Valensija ne može da računa na Urugvajca Maksija Gomeza zbog crvenog kartona, dok su povređeni golman, Holanđanin Jesper Silesen i Portugalac Tijeri Koreja. Nekadašnji fudbaler Crvene zvedze Uroš Račić ove sezone je u drugom planu, biće na klupi za rezerve.

Mestalja će biti dobro ispunjena. Na stadionu će moći da bude prisutno 85 odsto od kapaciteta stadiona, pa će domaćini imati "vetar u leđa“ u napadu na prvo finale posle tri godine.

KUP KRALJA – POLUFINALE (REVANŠI)

Sreda

21.30: (3,00) Valensija (3,05) Atletik Bilbao (2,70) /prvi meč: 1:1/

Četvrtak

21.00: (1,80) Betis (3,60) Rajo Valjekano (4,60) /prvi meč: 2:1/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup kraljaValensijaAtletik BilbaoBilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara