Luka Modrić (Reuters)
Luka Modrić (Reuters)

Bilić: Modrić je kao Zidan, ne jedan od najboljih već najbolji na svetu

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.11.22. | 15:07

Hvali trener Votforda zemljaka i osvajača Zlatne lopte iz 2018. godine

Putuje Hrvatska na Mundijal u Katar kao vicešampion sveta, rešena da sa jednim od najmoćnijih veznih redova ponovo napravi bum. Neočekivano su izabranici Zlatka Dalića stigli do finala 2018. kada ih je majstorski predvodio kapiten i složićete se, najbolji igrač u istoriji tamošnjeg fudbala, Luka Modrić.

Tadašnje izdanje veziste Real Madrida bilo je toliko dominanto, a finale sa Vatrenima uz prethodno osvojenu Ligu šampiona donelo je Modriću najvrednije individualno fudbalsko priznanje. Osvojio je Zlatnu loptu i prekinuo desetogodišnju vladavinu Kristijana Ronalda i Lionela Mesija. Međutim, ništa se nije promenilo od te 2018. Iako gazi 37. godinu života, Modrić i dalje igra vanserijski fudbal i poslednji put će predvoditi hrvatsku na svetskim prvenstvima.

Izabrane vesti

"Bio je najbolji pre pet godina, bio je to i pre dve godine, a i danas je i dalje najbolji. On nije jedan od najboljih, on je najbolji, Niko ne igra u veznom redu kao Luka Modrić. Nijedan Englez ne igra kao Luka Modrić", smatra nekadašnji reprezentativac i selektor Hrvatske Slaven Bilić.

Otišao je trener Votforda i korak dalje i uporedio Luku sa čovekom koji je 1998. postao svetski šampion sa Francuskom i iste godine osvojio Zlatnu loptu.

"On je jedan od najboljih u istoriji. Spada u tu kategoriju kojoj pripada Zinedin Zidan. I dalje je gladan kao da mu je 17, 18 godina", zaključio je Bilić.



tagovi

Luka ModrićSlaven Bilić

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara