@OfficialASRoma
@OfficialASRoma

Bio već Juventusov, a onda se pojavila Roma i preotela ga Dami iz ruku

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 16:49

Kako je Brajan Rejnolds završio u Rimu

Brajan Rejnolds (19) je i zvanično igrač Rome. U pitanju je brzonogi bočni igrač, čiji angažman ne bi bio previše zanimljiv da početkom januara već nije imao dogovoren transfer u Juventus. Talentovani američki fudbaler, član selekcije SAD do 23 godine, bio je pred potpisom ugovora sa šampionom Italije, ali su onda nastale iznenadne komplikacije. Stara dama je ove sezone već dovela dvojicu igrača izvan Evropske unije, pa je jedina opcija bila da fudbaler bude prosleđen Beneventu na pozajmicu, što se igraču nije dopalo. Ekspresno je reagovala Roma, poslala jaču ponudu na Dalasovu adresu i preotela igrača.

Iako postoje različiti izvori po pitanju samih detalja transfera. Oni poslednji kažu da je dogovorena šestomesečna pozajmica, uz obavezan otkup od 7.000.000 evra na kraju sezone i 15 odsto od naredne prodaje. Igraču sledi ugovor na četiri i po godine uz godišnju platu od 800.000 evra. Pominje se da bi transfer na osnovu bonusa mogao da naraste i za još 4.000.000 evra. Rejnolds je još juče stigao u Rim, a za večeras od 18 časova zakazana je njegova zvanična promocija u klubu.

Izabrane vesti

Američki fudbaler bi trebalo idealno da se uklopi u sistem Paula Fonseke, jer se radi o desanom beku sa izrazitim ofanzivnim karakteristikama. Rejnolds će tako postati drugi Amerikanac, još od defanzivnog veziste Majkla Bredlija, koji će nositi dres Đalorosa.

Roma je se pokazala vrlo sposobnom na tržištu, s obzirom da su pregovori zvanično trajali dva mesca i počeli su još u novembru. Ipak, ovde je ozbiljan propust napravio i Juventus, s obzirom da je na kraju odustao jer nije želeo da izjednači Rominu ponudu. Neuspeh bi za Staru damu mogao da postane još i veći, ukoliko se Rejnolds, kojem smatraju jednim od talentovanijih igrača u SAD, bude pokazao kao pravi potez Vučice i neko ko je u stanju da pravi razliku na terenima italijanske Serije A.

Rejnolds je ponikao u Dalasovoj fudbalskoj akademiji, a u MLS-u je debitovao još u maju 2019. godine sa nepunih 18 godina. U protekle dve godine sakupio je ukupno 29 nastupa u tamošnjoj profesionalnoj ligi.


tagovi

Brajan RejnoldsZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Juventus
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara