Foto: AFP
Foto: AFP

Birmančević i Milojević dobili rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 23:46

Vikingur slavio u finalu preliminarne runde protiv Inter Eskaldesa

Lov na Real Madrid zvanično može da počne! Poznati su svi timovi koji će ove sezone pokušati da sa trona skinu Kraljevki klub. Odnosno koji će, za početak, probati da se domognu grupne faze elitnog takmičenja. Poslednji što je osigurao mesto u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona jeste Vikingur.

Islanđani su u finalu preliminarne runde Lige šampiona u Rejkjaviku savladali Inter Eskaldes (1:0) i zakazali dvomeč sa Malmeom u prvom kolu kvalifikacija. Slovio je Vikingur za apsolutnog favorita uoči večerašnjeg duela, na šta su ukazivale i kladionice (konkretno u Mozzartu kvota na pobedu Vikingura iznosila je 1,15), ali je taj status ekipa Arnara Gunlaugsona jedva opravdala.

Izabrane vesti

Pobednika je odlučio pogodak 20-godišnjeg Kristala Manija Ingasona sredinom drugog poluvremena. Sjajno se snašao najbolji strelac Vikingura u islandskom prvenstvu na centaršut sa boka i poslao svoj tim na megdan Malmeu koji sa klupe predvodi Miloš Milojević, a u istom nastupa i Veljko Birmančević.

Inter je do tog trenutka bio bolji, u prvom poluvremenu imao dve izgledne prilike, ali se nakon njih Vikingur stabilizovao, a Gunlaugson izmenama na startu drugog dela promenio tok utakmice.

Jasno je Islanđanima da se njihov put u LIgi šampiona završava već u prvom kolu, ali će im večerašnja pobeda poslužiti kao melem za rane nastale u nacionalnom šampionatu, jer će im kako stvari stoje Brejdablik preoteti titulu.

Prvi meč protiv Malmea igraće u Švedskoj 5. jula, a revanš je na programu nedelju dana kasnije na Islandu. Inter će, kao i La Fjorita i Levadija, timovi poraženi u polufinalu pretkvalifikacija, takmičenje nastaviti u kvalifikacijama za Ligu konferencije.


tagovi

Kvalifikacije za LŠVikingur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara