Veljko Birmančević (AFP)
Veljko Birmančević (AFP)

Birmančević vratio Sparti prvo mesto u češkoj ligi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.24. | 21:44

Srpski krilni fudbaler golom u 17. minutu srušio Češke Buđejovice

Ne zaustavlja se Veljko Birmančević i nastavlja da čuva Sparti prvo mesto na tabeli uoči plej-ofa. Slavija je jučerašnjom pobedom samo na kratko preskočila gradskog i najvećeg rivala, ali je srpski krilni fudbaler već danas vratio Spartance na lidersku poziciju. Na gostovanju Češkim Buđejovicama, momak iz Šapca je u 17. minutu načeo domaćina, a ispostavilo se da je to bio jedini pogodak na utakmici - 0:1.

Želi Birmančević da odbranu titule sa Spartom koja ga je početkom marta otkupila od Tuluza za 3.300.000 evra. Nije Tomaš Rosicki posle dabl-dabl učinka nekdašnjeg fudablera Čukaričkog morao mnogo da razmišlja, a popularni Birma iz utakmice potvrđuje da je češki velikan napravio jedan od boljih transfera poslednjih godina.

Izabrane vesti

Jeste Sparta u dvomeču Lige Evrope dva puta doživela debakl od Liverpula, ali je Birmančević u Pragu asistirao za autogol, pa nedelju dana kasnije postigao počasni pogodak na Enfildu. A nakon gola engleskom velikanu pogotkom je učestvovao u rušenju Hradeca neposredno pred reprezentativnu pauzu, a nakon nje nastavio gde je stao.

Imao je danas i malo sreće zbog činjenice da je vidik protivničkog golmana prilikom njegovog udarca bio ometan, ali to ne umanjuje direktan doprinos novoj pobedi. Birmančević sada ima po devet prvenstvenih pogodaka i asistencija na 22 nastupa, dok u svim takmičenjima može da se pohvali sa 13 golova i 11 asistencija na 36 utakmica.



tagovi

Veljko BirmančevićSparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara