Veljko Birmančević (©AFP)
Veljko Birmančević (©AFP)

Birmančevićev het-trik podigao očekivanja: Može da reši utakmicu za 15, mora tako da igra svih 90 minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.02.22. | 13:46

Miloš Milojević sasvim otvoreno o golovima bivšeg fudbalera Čukaričkog

Igrač vredan 10.000.000 evra – a u Malmeu su ubeđeni da Veljko Birmančević može da izraste u takvog – mora da rešava ovakve utakmice. I bivši fudbaler Čukaričkog je isporučio. Kup utakmicu sa trećeligaškim klubom GAIS rešio je u prvih 16 minuta. Svega šest mu je bilo potrebno da postigne het-trik i potvrdi da je spreman za početak prvenstva u Švedskoj, koje kreće tek početkom aprila.

Posle godinu dana na severu Evrope od Birmančevića se očekuje da preuzme ulogu lidera Malmea. Ne krije to ni šef struke Miloš Milojević, koga u Srbiji dobro znamo iz perioda kada je pomogao Dejanu Stankoviću u Crvenoj zvezdi.

Izabrane vesti

Igrao je 15 minuta na nivou na kome hoću da igra 90 minuta”, komentariše posle utakmice 39-godišnji strateg i jasno poručuje Birmančeviću šta se od njega očekuje.

A očekuje se – više nego od drugih.

Važno je to što može da odluči utakmicu za 15 minuta, ali ja od njega imam više zahteve. Njegovi periodi savršene igre su na početku i možda na kraju utakmice. Želim da ti periodi traju duže”, surovo je iskren Milojević, koji ne dozvoljava Birmančeviću da poleti dve nedelje pred 24. rođendan.

Ostatak tima mu je olakšao posao. Ostali igrači znaju kako Veljko igra, gde se najbolje oseća na terenu. Rekao bih da je ovo timski uspeh”.

Ne kaže to Milojević zato što izvoljeva, već zato što veruje da Birmančević može bolje, a u mundijalskoj godini to bi moglo da bude od velike važnosti i za selektora Srbije Dragana Stojkovića.

Svestan je toga i Birmančević. Zato i on sam kaže da mu je prvi cilj da konstantnije puni statističke kolone.

Trebalo je da ceo meč odigram tako. Jasno je da sam srećan zato što sam postigao het-trik. Ali ne želim da usporavam, već da tako igram sve vreme. Ovo je samo bio dokaz napornog rada, i cele ekipe, i mog. To mnogo znači”, kaže Birmančević.

Samo da se nastavi ovako.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeMalmeVeljko Birmančević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara